23 Kislew 5782 | 26 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Palestijnen geven Israël schuld van 'stille intifada'
Publicatiedatum: maandag 27 oktober 2014 Auteur: De Redactie | 1.004 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Palestijnse Autoriteit [PA], PLO, rellen, Intifada »
De Palestijnse Autoriteit stelt Israël verantwoordelijk voor het aanhoudende geweld in Jeruzalem. In een brief roept de Palestijnse leider Machmoud Abbas de Amerikaanse president Barack Obama op om in te grijpen en de 'Israëlische escalatie in Oost-Jeruzalem' te stoppen.

Volgens Abbas zullen de Israëlische veiligheidsmaatregelen, die het het Arabische geweld moeten terugdringen, tot het tegenovergestelde leiden: 'Er zal een oncontroleerbare explosie van geweld komen.'

Sinds juni zijn er in de Israëlische hoofdstad steeds meer rellen en aanvallen op Joden en Joodse instellingen. De lokale politie en de veiligheidsdiensten beginnen nu pas massaal op te treden tegen de aanvallen. Vooral het overwegend Arabische Oost-Jeruzalem is regelmatig het toneel van onrust. Er waren doden, veel gewonden en vernielde Joodse eigendommen. De Jeruzalemse tram werd herhaaldelijk gericht aangevallen en beschadigd, wat ertoe heeft geleid dat slechts 60 procent van zijn wagens inzetbaar zijn.

Israëlische veiligheidstroepen hebben zowel de terrorist doodgeschoten die doelbewust op een tramhalte in Jeruzalem inreed, als een 14-jarige Palestijn die Joodse automobilisten in de buurt van Ramallah bedreigde met een brandbom.

Hanan Ashrawi, vertegenwoordigster van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie, zei daarover: 'Wij roepen de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Verenigde Staten op om onmiddellijk strafmaatregelen te nemen tegen Israël. Israël moet verantwoordelijk worden gesteld voor het gebruik van dodelijke wapens en het doden van Palestijnse burgers.' De PLO heeft de Mensenrechtenraad van de VN gevraagd om een onderzoek naar de sterfgevallen te beginnen.

Israël noemt de geweldsgolf 'stille Intifada', aangezien noch de media, noch de internationale gemeenschap de momenteel uiterst gespannen situatie serieus nemen, en eist dat de Palestijnen stoppen met hun aanvallen. In Jeruzalem neemt de vrees toe, dat daarom in de nabije toekomst nog meer bloed wordt vergoten.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.