22 Sjewat 5782 | 24 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terrorist van Islamitische Jihad achter aanslag rabbi Glick met beelden van NPO Spirit
Publicatiedatum: donderdag 30 oktober 2014 Auteur: Brabosh | 1.128 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Tempelberg [Berg Moriah], Islamitische Jihad, (zelfmoord) aanslagen, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
Toen de 50-jarige rabbijn gisteravond het centrum verliet, werd hij aangesproken door een gehelmde man die plots een pistool bovenhaalde en hem drie keer in de borst schoot waarna de dader met een bromfiets wegvluchtte. Rabbijn Glick werd in kritieke toestand overgebracht naar het Shaare Zedek Medical Center van de hoofdstad waar hij nog steeds voor zijn leven vecht.

Onmiddellijk werd een klopjacht ingezet naar de dader. Enkele uren later werd de dader reeds getraceerd in de Arabische wijk Abu Tor in het oostelijk deel van de stad. Toen politie en een contra-terreureenheid deze donderdagochtend het huis van de terrorist omsingelde en trachtte te arresteren, opende deze het vuur op de veiligheidsdiensten en brak meteen een vuurgevecht uit. Hierbij werd de dader uiteindelijk doodgeschoten.

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet bevestigde de identiteit van de schutter. Het bleek om de 32-jarige Palestijn Mu’taz Hijazi te gaan (plaatje hieronder), een lid van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) die reeds eerder in een Israëlische cel zat opgesloten.

Zowel de Islamitische Jihad als Hamas hebben reeds verklaringen vrijgegeven waarin ze de terreuractie van de schutter ophemelen. “De moordpoging op Glick is een daad van Palestijnse vergelding voor wat er gebeurt in Jerzualem,” verklaarde een woordvoerder van de Islamitische Jihad deze ochtend. Enkele dagen geleden riep Hamasleider Mahmoud Al-Zahar de derde intifada (stenenoorlog) uit in Jeruzalem.

Tijdens de arrestatie van de schutter riepen de omwonenden  “Allahu Akhbar” (God is groot). Uit veiligheidsoverwegingen werd de Tempelberg gisteravond afgesloten voor zowel Joden als Arabieren. Intussen gaan de opstootjes in het oostelijk deel van Jeruzalem ook vandaag weer onverminderd door.

Gisteravond werd de prominente religieuze leider Yehuda Glick door een terrorist neergeschoten toen hij het Begin Center verliet waar hij een conferentie bijwoonde over de Joodse aanwezigheid op de Tempelberg onder de titel “Israel returns to the Temple Mount”.

Redactie Jodendom-online: deze terrorist, 32-jarige Mu'taz Hijazi van Abu Tor, is vanmorgen omgekomen bij een politie-inval uit op verdenking dat hij de persoon was de aanslag op rabbi Glick gepleegd had. Hijazi werd gedood door Yamam special forces nadat hij het vuur op hen openende. De politie maakt zich gereed voor zijn begravenis, die niet zonder slag en stoot zal plaats vinden.

Footnote betreffende de presentatietekst van het onderstaande filmpje: er wordt gezegd dat het "in principe niet is toegestaan voor orthodoxe joden in toenemende mate gedoogd om te bidden op de tempelberg, de op twee na meest heilige plek voor moslims". Dit klopt volstrekt niet. Het is de meeste heilige plaats in het Jodendom en geen heilige plaats in de Islam
[niemand misdraagt zich namelijk op een heilige plaats wat hem lief is] én wij Joden mogen daar niet bidden op straffe van arrestatie!

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.