25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Vermeende 'extreem' rechtse slachtoffer terreuraanval, bad met moslims op de Tempelberg
Publicatiedatum: donderdag 30 oktober 2014 Auteur: Redactie | 966 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Tempelberg [Berg Moriah], Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, Media_samenleving »
In de onderstaande video, zien we rabbi Yehuda Glick zij aan zij met moslims bidden. Dit aangrijpend aanzicht is een levend voorbeeld van een vreedzame co-existentie tussen Joden en Arabieren. Dit geeft hoop op de toekomst waarin de Derde Bejt Hamiqdasj, de Heilige Tempel, dient als spiritueel baken voor zowel Joden áls niet-Joden.

Gisteravond werd er een moordaanslag gepleegd op rabbi Glick. De door de media onterecht gekendmerkt als extreem rechtse rabbijn heeft op het intensive care voor zijn leven moeten vechten, maar naar verluid inmiddels stabiel is. Hij werd namelijk 3 keer van heel dichtbij in de borst geschoten. De dader is vanmorgen gedood nadat hij tijdens zijn arrestatie op het arrestatieteam is gaan schieten.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.