21 Tisjri 5782 | 26 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Leerlingenvertegenwoordiger vertrekt na antisemitische uitingen
Publicatiedatum: woensdag 12 november 2014 Auteur: De Redactie | 838 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Duitsland »
Uit protest tegen de antisemitische verwensingen die hij in toenemende mate naar zijn hoofd geslingerd kreeg, heeft de 18-jarige Max Moses Bonifer uit het Duitse Offenbach zijn functie als vertegenwoordiger van een aantal scholen neergelegd.

“We brengen je om, Jood”, voegden jongeren de leerlingenvertegenwoordiger toe. En: “We zullen je vinden en jou en je volk ombrengen.” Sinds de Gazacrisis afgelopen zomer namen de scheldpartijen in zijn richting sterk toe en werd hij in de stad nageschreeuwd door jongeren van Turkse en Marokkaanse afkomst.

Volgens Bonifer kan hij niet langer leerlingen vertegenwoordigen die hem de dood toewensen. De 18-jarige scholier, die er openlijk voor uitkomt dat hij Joods is, ziet de gebeurtenissen als een signaal van de toenemende radicalisering onder moslimjongeren en een gebrekkige integratie. Bonifer betreurt het ook dat de lokale politiek niets tegen de scheldpartijen heeft ondernomen.

Zijn uitspraak over de haperende integratie van veel jonge moslims wordt hem overigens niet in dank afgenomen en niet alleen door islamieten. Volgens een woordvoerder van de plaatselijke Joodse gemeente had de belaagde leerlingenvertegenwoordige
r zich bij de Joodse instantie moeten melden. “Door onze goede contacten met de politiek, moskeegemeente en scholen hadden wij veel kunnen bewerkstelligen”, aldus de woordvoerder.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.