3 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Op 4 doden in een terreuraanslag in Jeruzalem zegt Abbas in feite: "Eigen schuld, dikke bult!"
Publicatiedatum: dinsdag 18 november 2014 Auteur: Redactie | 1.003 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Palestijnse Autoriteit [PA], Islamitische Jihad, (zelfmoord) aanslagen, Intifada »

Een terrorist van Chamas

Gisteren werd de opgehangen lichaam van een 32 jarige buschauffeur Yusuf Hasan al-Ramuni in zijn bus in Jeruzalem ontdekt. Volgens sectierapporten was er sprake van zelfmoord. 

Na de ontdekking door zijn supervisor, zijn woedende terroristen de straat van Abu Dis op gegaan, net buiten Jeruzalem, en begonnen stenen te gooien.

De broer van de overleden buschauffeur Osama al-Ramuni, beweert dat zijn broer is gemarteld. "Hij had allemaal verwondingen over zijn hele lichaam," beweerde hij, "mijn broer was een gelukkig man met kinderen. Het is onmogelijk dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Wij weigeren de zelfmoord-theorie te geloven. Wij weten wie hem vermoord hebben. Het waren de Kolonisten!"

In coördinatie met de familie, is het lichaam onderzocht door het Abu Kabir Forensisch Instituut in Tel Aviv. Familieleden van al-Ramuni waren niet direct beschikbaar voor een reactie op de uitkomst van de lijkschouwing.

Direct na de vondst van het lichaam van al-Ramuni, heeft Chamas opgeroepen om een escalatie tegen Israël voor 'het plegen van misdaden tegen ons volk.'
De oproep werd vanmorgen beantwoord. De 2 terroristen [foto] die vanmorgen 4 Joden hebben vermoord en 13 hebben verwond, waarvan een aantal zeer enstig, zijn de neven Uday en Rassan Abu Jamal. Onder de dodelijke slachtoffers bevond zich de 60 jarige Rosj Kollel van de Litvische Charedische Torat Moshe Jesjiva, Rabbi Moshe Twersky hj"d [Hasjem Jiemkom Domov, Moge Hasjem haar bloed wreken].
Een van de terroristen werkte letterlijk enkele meter van de Kehillat Bnai Torah Yeshiva Synagogue. Zij werden ter plekke doodgeschoten door de Israëlische politie.

Woordvoerder van Chamas Sami Abu Zuhri, die zoals eerder gemeld de aanslag heeft toegejuicht, zei: “De operatie in Jeruzalem is een antwoord op de moord van de martelaar Youssef al-Ramouni en op een reeks misdaden door de bezetter aan de Al Aqsa moskee en Chamas roept op om door te gaan met dergelijke operaties.”

De Islamitische Jihad legde een soortgelijke verklaring af: “Islamitische Jihad juicht de operatie toe in Jeruzalem die een natuurlijk antwoord is op de misdaden van de bezetter.”

Maar de verklaring van Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit/Fatach is het meest dramatische, daar de wereld hem beschouwen als dé president van 'Palestina' en hem erkennen als een gelijkwaardige [!] gesprekspartner van Israël. Hij zei: “De president veroordeelt de aanslag op Joodse gelovigen in hun bidplaats en veroordeelt de moord op burgers ongeacht wie verantwoordelijk is. Wij veroordelen alle daden van geweld van alle partijen en eisen een einde aan de invasies van de Al Asqa moskee, de provocaties van de kolonisten en het aanzetten tot haat van sommige ministers in de Israëlische regering.”

Zoals Brabosh op zijn website "Vlaamse Vrienden van Israël terecht concludeerde. Abbas zegt in feite: “Eigen schuld dikken bult.”

Tot nu toe worden alle terroristische aanslagen die Jeruzalem teisteren, waar ook een baby het slachtoffer is geworden, niet door de openbare gemeenschap veroordeeld...

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.