25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Jeruzalemaanslag: Heldhaftige Druzische politieagent die terrorist doodde is overleden
Publicatiedatum: woensdag 19 november 2014 Auteur: Brabosh | 1.008 keer gelezen
IDF, Jeruzalem [Al-Quds], (zelfmoord) aanslagen, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, Intifada »
De vreselijke aanslag in Jeruzalem op dinsdagochtend 18 november heeft nog aan een vijfde slachtoffer het leven gekost met name dat van de 27-jarige Druzisch Israëlische politieofficier Zidan Sayif.

Zoals bekend drongen twee Palestijnse terroristen, wellicht leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) dat door Iran wordt gesponsord, gisterochtend omstreeks 7u00 de Kehilat Bnei Torah synagoge binnen, gewapend met revolvers, vleesmessen en dolken. Met veel geweld hakten en schoten zij op de mensen in. Hierbij werden vier rabijnen gedood en een tiental anderen licht tot zeer zwaar gewond.

Politieofficier Zidan Sayif en nog een andere agent waren als eersten op het bloedbad en er ontspon zich onmiddellijk een vuurgevecht. Zidan slaagde erin om één van de terroristen uit te schakelen maar raakte daarbij zelf levensgevaarlijk gewond. Hij werd overgebracht naar Hadassah Hospitaal van Jeruzalem maar bezweek uren later aan zijn verwondingen.

Het heldhaftige optreden van de Druzische politieagent Zidan Sayif heeft ongetwijfeld vele anderen het leven gered. Zijn familie en vrienden toonden zich bijzonder trots op Zidan dat hij als eerste op aankwam en onvervaard de terroristen onder vuur nam, ten koste van zijn eigen leven.

Sjeikh Muafik Tarif, de geestelijke leider van de Druzen gemeenschap, zei over Zidan: “Wij zijn trots dat een van onze zonen onbevreesd optrad in het aangezicht van terreuraanslagen.” Zidan was gehuwd en laat een dochterje van zeven maanden na.

Vele leden van de Druzen gemeenschap dienen in het IDF (Israëlische Leger), bij de politie en in de veiligheidsdiensten Shin Bet en nemen dagelijks actief deel aan de bestrijding van terrorisme en bescherming van de veiligheid van alle Israëlische burgers.

druzen
Enthousiaste Druzen soldaten in het befaamde Herev ‘Zwaard’ Bataljon van het IDF (Tsahal) [bron]


Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.