3 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Massale Zelfmoordaanslag in Tel Aviv verijdeld
Publicatiedatum: maandag 15 december 2014 Auteur: Redactie | 1.017 keer gelezen
Chamas, Yesha - Westbank, Redactie, Mossad en Shin Beth, Islamitische Jihad, (zelfmoord) aanslagen, Tel Aviv »
De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet heeft een Arabische terreurcel ontmaskert die van plan was om de Arabische vrouw als een zwangere Joodse vrouw te verkleden om zo in het hartje van Tel Aviv een grootschalige zelfmoord aanslag te plegen.  
 
De Shin Bet onthulde vandaag dat in oktober en november veiligheidstroepen verschillende Arabische terroristen hebben gearresteerd die een zelfmoordaanslag in het centrum van Tel Aviv aan plannen aren.  
 
Tot de 5 arrestanten behoorde ook Yasmin Sha'aban, een Arabische vrouw uit Jenin in Samaria. De andere 4 zijn inwoners uit het Tulkarm-gebied, net over de Wapenstilstandijn van 1949 in Samaria ten oosten van Netanya.
 
Volgens het plot was Sha'aban de aangewezen zelfmoordterrorist. Zij zou volgens Shin Bet een riem dragen met explosieven eraan die zij zou verstoppen, terwijl zij zelf vermomd zou gaan als een Joodse zwangere vrouw. Volgens Shin Bet heeft de vrouw een visum aangevraagd om naar Israëlisch grondgebied te kunnen komen, op grond van medische redenen. Zij zou deze Israëlische gastvrijheid misbruiken om juist Israëliërs aan te vallen op hun eigen grondgebied.
 
Verder heeft veiligheidstroepen een aantal wapens van hen in beslag genomen, zoals een geïmproviseerde M-16 semi-automatisch geweer, een jachtgeweer, munitie en natuurlijk de explosieven.  
 
De 5 hebben de beschuldigingen bekend. Het was een samenwerking tussen Chamas en de Islamitische Jihad.  
 
Verder zijn er bewijzen van meerdere actieve pogingen van terroristische organisaties in Gaza om hun activiteiten uit te breiden naar Judea en Samaria [Yesha].
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.