19 Sjewat 5782 | 20 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
EU maakt weg vrij voor anti-Israëlresolutie in VN door Hamas van terreurlijst te verwijderen
Publicatiedatum: woensdag 17 december 2014 Auteur: Brabosh | 1.216 keer gelezen
Fatach, Chamas, Antisemitisme binnenland, Antisemitisme buitenland, Europese Unie, Eenheidsregering , PLO, islamitische fascisme »
Gaza, vrijdag 12 december 2014. Naar aanleiding van de 27ste verjaardag van de terreurgroep Hamas gooien de Al Qassam Brigades, de moordbrigade van Hamas, een religieuze Jood op de brandstapel. Achteraf bleek het gelukkig om een pop te gaan. Ook een maquette die de toekomstige ‘Derde’ Tempel moest voorstellen gaat mee in de vlammen op. [bron]

Geloof het of niet maar uitgerekend vandaag woensdag 17 december, dat Jordanië een Palestijnse anti-Israël resolutie wil indienen in de VN Veiligheidsraad die de zegen kreeg van de Arabische Liga, heeft de European Court of Justice (ECJ) meegedeeld dat het vandaag Hamas van de lijst van terreurorganisaties van de Europese Unie zal verwijderen.

In die resolutie die vandaag ter stemming wordt gebracht in de Veiligheidsraad, eist de PLO dat Israël zich binnen de twee jaar (november 2016) moet terugtrekken achter de Groene Lijn, dwz de staakt-het-vurenlijn van april 1949 (Barack Obama’s ‘pre-1967 lijn’).

De kans dat de resolutie het zal halen lijkt minimaal omdat de Verenigde Staten, de traditionele  bondgenoot van Israël in de Verenigde Naties, wellicht hun vetorecht zullen inzetten als dat nodig zou zijn.

Het manoeuvre van het 28-landenblok van de Europese Unie om vandaag Hamas van de terreurlijst te verwijderen heeft velen onaangenaam verrast. Volgens het besluit van de ECJ zou die verwijdering slechts ‘tijdelijk’ zijn en om ‘technische redenen’ gebeurd zijn. Er zou namelijk een verkeerde procedure zijn gevolgd, die wordt bijgesteld zodat Hamas dan later terug op de terreurlijst kan.

Dit vreemd gebaar spruit voort uit een petitie die onlangs werd ingediend bij het Europees Hof van de Mensenrechten naar een verwant onderwerp, betreffende Tamil terroristen, waarin het argument werd aangevoerd dat de Europese Unie destijds Hamas had aangeduid als een terreurgroep op basis van informatie die verstrekt werd door de Verenigde Staten, terwijl EU-verordeningen vereisen dat de EU eigen materiaal gebruikt als basis voor een dergelijke aanduiding.

Van zodra dat papierwerk in orde zou gemaakt zijn zou Hamas weer op de lijst komen. Anders gezegd: de EU landen willen opnieuw het debat openen of Hamas al dan niet een terreurgroep is en dat moet gebeuren volgens eigen onderzoeksresultaten. De molens van de EU draaien bijzonder langzaam en dat papierwerk kan makkelijk maanden zoniet jaren in beslag nemen.

Fatah/Hamas eenheidskabinet
Nog voor het einde van het 9-maanden durende vredesproces, ondertekenden op 23 april 2014 de islamistische terreurorganisatie Hamas, die West-Palestina (Gaza) controleert, na drie jaar onderhandelen eindelijk een eenheidsakkoord met de leider van Al Fatah Mahmoud Abbas, de chef van de Palestijnse Autoriteit die enkel Oost-Palestina (West Bank) bestuurt. Enkele weken later op 2 juni stelde PA-president Mahmoud Abbas zijn vernieuwd Fatah/Hamas  eenheidskabinet voor met Rami Hamdallah als premier.

Zowel de Verenigde Staten, de Verenigde Naties als de Europese Unie waren er verdacht snel bij om het eenheidskabinet met een vijftal ‘ministers’ van Hamas erin goed te keuren. Lars Faaborg-Andersen, de afgevaardigde van Deense nationaliteit voor de Europese Unie aan Israël, zei over de EU-instemming op 13 mei:

“Ons standpunt ten aanzien van Hamas is niet veranderd – het is een terroristische organisatie zoals deze als zodanig werd benoemd conform de wetten van de Europese Unie.

Maar er moet iets gedaan worden om de weg te plaveien voor het houden van langverwachte verkiezingen die noodzakelijk zijn om de ontwikkeling te verzekeren van een democratische cultuur in een toekomstige Palestijnse staat.”

De Verenigde Staten waarschuwden toen met een John Kerry die Abbas telefoneerde en hem bezweerde dat de nieuwe eenheidsregering Israël moet erkennen en het geweld afzweren. Net hetzelfde wat ook de EU-landen steeds blijven herhalen en door Hamas en Co grijnzend wordt genegeerd. Net alsof je een krododil opeens zou kunnen leren overleven op sla, tomaat en komkommers. Alleen Europeanen trappen blijkbaar nog in dergelijke onzin.

En wat iedereen van die ‘democratische cultuur’ in ‘Palestina’ kon verwachten en voorspellen gebeurde ook even later. Enkele weken na de installatie van het nieuwe eenheidskabinet Fatah/Hamas braken opnieuwe rellen uit, op 12 juni werden door Hamas drie Joodse studenten Eyal Yifrah, Gilad Shayar en Naftali Frenkel ontvoerd en 18 dagen later vermoord teruggevonden; intussen regende het weer raketten op Israël en op 8 juli werd Israël gedwongen om een nieuw contra-terreuroffensief te wagen, Operation Protective Edge, dat een paar duizend doden verder 50 dagen later eindigde in een tijdelijk staakt-het-vurenbestand.

3-PA-flags23 april 2014. De Palestijnse nationale eenheid is een feit. Vlaggen drie op een rij: Al Fatah (geel), Hamas (groen) en de  driekleur van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). De laatste is sinds Arafat ook de nationale vlag van ‘Palestina’ en sinds 1993 ook die van de Palestijnse (Nationale) Autoriteit.

Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.