23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het Europees Parlement stemt voor erkenning van 'Palestina'
Publicatiedatum: woensdag 17 december 2014 Auteur: Redactie | 1.052 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Redactie, Europese Unie, Eenheidsregering , Tweestatenoplossing »
Zondag, tijdens hun 27e 'verjaardag' heeft Chamas Israel voor de zoveelste keer bedreigt van de kaart te vegen. Dat het menens is, is in Israël al 15 jaar en langer aan den lijve te ondervinden.

Vandaag, op de 1e dag van Chanoeka, hebben wetgevers van het Europese Parlement 'in principe' gestemd voor de erkenning van een Palestijnse staat. Dit gebeurde enkele uren nadat de de Europese Unie heeft besloten Chamas van de lijst van terreurorganisaties te schrappen.

De steun voor de erkenning van een Palestijnse Staat werd onder de wetgevers binnen het Europese Parlement overweldigd gesteund met een motie van 498 voor, 88 tegen en 111 onthoudingen. Hoewel het slechts een kwestie van tijd is, is er nog geen sprake van een onmiddellijke en onvoorwaardelijke erkenning. Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Ierland en Portugal hebben voor gestemd. Zweden, hoe kan het ook anders, gaat zelfs nog een stap verder, door "Palestina" officieel als een staat te erkennen.

Diverse Israëlische politici hebben op het bericht dat Chamas door de Europese Unie niet meer beschouwd wordt als een terroristische organisatie gereageerd. De reactie van premier Binyamin Netanyahu was daarom glashelder: "Europa heeft niets geleerd van de Holocaust."

Zo zei Vice-Minister van Transport Tzipi Hotovely [Likoed] dat de beslissing van Europa "getuigt van gebrek aan inzicht van de werkelijkheid. Chamas is verantwoordelijk voor honderden dode burgers in Israël. Het is Chamas die 3-jarige kinderen met wapens traint. Het is Chamas die alle inwoners van Gaza als schild voor terreuractiviteiten gijzelt. Chamas is de voorvader van de moorddadige terroristische organisaties. Degene die zo'n organisatie legitimeert, geeft terreur de hand."

Voorzitter Likoed Centraal Comité Danny Danon beschuldigd de Europeanen ervan dat zij vergeten zijn dat Chamas van de zomer 3 jongens heeft ontvoerd en vermoord en dat Europa voor gemakshalve ook die tienduizenden raketten op de burgers van de Staat Israël zijn vergeten. Hij zei: "Dit is de Europese hypocrisie die hun twee gezichten gewoon voortzet door de oprichting van een Palestijnse staat te steunen. De boodschap is over duidelijk: vermoord Israëli's en je krijgt een eigen staat."

Ook de voorzitter van Habayit Hayehudi Minister van Industrie, Handel en Arbeid en van Religieuze Zaken Naftali Bennett noemt de Europese stemming sodomitisch, omdat het Europese Parlement "het vergieten van Joods bloed - waar dan ook - toelaat waardoor het moraal steeds verder te zoeken is... Als ze maar een moment denken dat het offer van Israël Europa [red. van Islamitisch extremisme] zal redden, hebben ze dat goed mis. Israël is sterk en zal zich altijd verdedigen tegen degene die haar kwaad doet. Maar degenen die terroristische organisaties zal steunen, zoals Europa, zal zelf lijden. Terreur dat rechtvaardiging krijgt in Tel Aviv, zal snel overslaan naar Londen, Parijs en Brussel. Helaas zal Europa niet kunnen zeggen dat wij hen niet van tevoren hebben gewaarschuwd."

Voorzitter van de Knesset MK Yuli Edelstein [Likoed] beschuldigde de Europese Unie van het "verliezen van haar hoofd. Het verwijderen van Chamas van de lijst van de terroristische organisatie door de wetgevers van de Europese Unie, leert over haar ontoegankelijkheid en morele misvorming en dit is een prijs voor de islamitische extremistisch terreur die overal ter wereld, waaronder ook in Europa, toeslaat. Dit is schaamteloos. Ik hoop dat het onrecht snel recht getrokken wordt."
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.