19 Tisjri 5782 | 25 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Het Wilde Westen in Frankrijk
Publicatiedatum: vrijdag 26 december 2014 Auteur: Redactie | 924 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Europese Unie, Frankrijk »
Enkele dagen nadat de David Ben Ichay Synagoge in Parijs onder vuur werd genomen, werd dinsdag in de Franse hoofdstad op een vergelijkbare manier de Al Haeche kosjer restaurant beschoten met een automatisch geweer. De schade was beperkt en er vielen geen gewonden, omdat de aanval in de vroege morgen plaats heeft gevonden. Het restaurant werd met dezelfde type vuurwapen aangevallen als de David Ben Ichay Synagoge. Afgelopen zomer hebben honderden islamitische terroristen in Parijs 2 synagogen aangevallen naar aanleiding van Operation Protective Edge in Gaza.

Op 1 december is een Joodse vrouw in Créteil in bijzijn van haar vriend door 1 van 3 overvallers verkracht "omdat je Joods bent", werd haar toegegroepen. De mannen waren gewapend met een shotgun met afgezaagde loop en een pistool en waren op rooftocht. De Duitse media heeft de namen van deze terroristen vrijgegeven als Ladji, Yazine en Omar. Volgens de Britse media waren het mannen van Afrikaanse en Noord-Afrikaanse afkomst.

Deze shockerende gebeurtenis volgde kort op het geweld op twee Joodse mannen, eveneens in Créteil. Twee broers van 19 en 21 jaar die een keppeltje droegen, werden aangevallen door enkele Maghrebijnen nabij de Shaare Zion Synagoge.

Dat is de reden waarom de Duitse krant Die Welt kon melden dat de Joodse immigratie naar Israël bijna verdubbeld is ten aanzien van vorig jaar. De Franse Joden vormen ook de grootste groep van 'oliem chadasjiem, nieuwe immigranten, naar Israël.
"De dreiging hier in Israël is anders dan in Europa. Hier vecht men voor zijn thuis, "zei Natan Sharansky directeur van het Joods Agentschap voor Israël. "In Europa daarentegen, vooral in Frankrijk, kruipt het gevoel van 'geen thuis meer hebben' steeds sterker onder de Joden."

Ook niet-Joden raken slachtoffer van islamitisch geweld. Zo werd afgelopen Sjabbat de Franse politie met een mes aangevallen, terwijl de dader "Allahu Akbar" riep. De 2 agenten raakten behoorlijk gewond voordat zij hem doodschoten.
Zondag riep een andere terrorist "Allahu Akbar" toen hij in Dijon met een auto op voetgangers inreed. 13 mensen raakten gewond.
Het verhaal werd maandag weer herhaald toen een busje op winkelende mensen inreed op een kerstmarkt in Nantes. Minstens 10 mensen raakte gewond en wederom riep de terrorist "Allahu Akbar".

En terwijl de antisemitisme overal in Europa fors toeneemt, Europa Chamas van de lijst van terreurorganisaties heeft verwijderd en 'Palestina' als een Palestijnse Staat wilt erkennen, weigert Europa een werkgroep op te zetten om antisemitisme in Europa doeltreffende te bestrijden! Zeker nu er in Parijs en in de rest van Frankrijk levensgevaarlijke wild westen taferelen vanuit de moslimgemeenschap tegen de Joodse gemeenschap plaats vindt.

Frankrijk heeft de grootste Joodse gemeenschap in Europa, met een geschatte 350.000 tot 500.000 leden.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.