19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Conservatieve Joodse Jeugd Groep verzwakt de regels van daten met niet-Joden
Publicatiedatum: zondag 28 december 2014 Auteur: Redactie | 1.159 keer gelezen
Redactie, Assimilatie »

De oprichter van Facebook Mark Zuckerberg - Joods - trouwt met een niet-Joodse vrouw

Op een subtiele wijze heeft de jeugdorganisatie Jongeren [van de] Verenigde Synagoge [United Synagogue Youth] een controversiële beslissing gemaakt door een nieuwe bepaling aan te nemen. De nieuwe bepaling behelst de “erkenning van het belang van het daten binnen de Joodse gemeenschap”, terwijl voorheen de bepaling luidde: "de 'verwachting' dat leiders niet met niet-Joden uitgaan".

De USY is een jeugdbeweging van de Verenigde Synagoge van het Conservatief Jodendom. De nieuwe wijziging werd deze week tijdens de jaarlijkse internationale conventie in Atalanta goedgekeurd.

In praktijk betekende de vorige bepaling dat de leden die een leidende positie hadden, niet met niet-Joden mochten uit te gaan. De nieuwe bepaling betekent kortweg dat dit criterium niet langer bindend is. Een voorbeeld van de oude bepaling was een jonge dame die graag in de regio een leidende rol ambieerde binnen USY, maar niet voor de verkiezingen kon uitkomen. Ze had namelijk een niet-Joodse vriend. Onder de nieuwe bepaling zou zij wel kans maken om een leidende positie te bekleden binnen USY.

Rabbijn en CEO van de Verenigde Synagoge van Conservatief Jodendom Steven Wernick zei: "het aanmoedigen van Joden om met andere Joden te trouwen is de meest succesvolle weg naar het creëren van toegewijde Joodse huishoudens. Maar op hetzelfde moment, kunnen onze hoofden niet in het zand steken om het feit dat we leven in een ongelooflijk vrije samenleving waar zelfs toegewijde Joden buiten het geloof trouwen. Als ze dat doen, moeten we hen van harte verwelkomen en hen aanmoedigen het Jodendom te omhelzen."

Preekstoel rabbijn Elan Adler gaf een reactie op de bovenstaande reactie en was onverbiddelijk. "Als traditionele Joden moeten onze hoofden zowel uit het zand houden als uit variërende contacten met mensen van andere geloven. Want gemengde huwelijken begint nu eenmaal met gemengd daten. De enige manier om een Joodse toekomst te garanderen en assimilatie te voorkomen is een nultolerantie voor gemengde dates."

Lees verder in het artikel De Cyclus van Jodenvervolging in Galoet
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.