23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Van de moslimschool naar de Israƫlische defensie
Publicatiedatum: woensdag 31 december 2014 Auteur: Redactie | 1.160 keer gelezen
Gioer, IDF, Redactie, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden »
Fatima en Zukra Islambakov zijn een 19 jarige tweeling van een moslima uit Oezbekistan.

Na jaren op een islamitische school te hebben gezeten en een lange te hebben afgevraagd of zij verder wilden leven als moslima's, ontdekten de tweeling dat zij een Joodse achtergrond hebben door hun Joodse vader. Toen de vertegenwoordigers van de Jewish Agency bij hen thuis op bezoek kwamen, besloten de tweeling alijah naar Israël te maken.

De tweeling hebben vervolgens hun rug toegekeerd naar de lokale traditie en verhuisden met hun familie naar Israël. Uiteraard werden zo door Israël beschouwd als moslims, maar tegenwoordig dienen zij de Israëlische defensie nadat zij met aanmoediging van hun ouders een gioerproces hebben gestart en hun namen hebben veranderd. Een van de tweeling nam zelfs deel aan een van de belangrijkste missies van Operatie Protective Edge.

De tweeling heten niet langer Fatima en Zukra, maar Yael en Noga. Ook hun achternaam hebben zij veranderd van Islambakov naar Steinman. Yael - voorheen Fatima - heeft haar gioer binnen de IDF reeds voltooid en Noga zal in de komende dagen haar gioer afronden.
Copyright © 2014 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.