12 Chesjwan 5782 | 18 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël over Charlie Hebdo executies: Jullie pijn is al decennialang ONZE pijn, leer er uit
Publicatiedatum: donderdag 08 januari 2015 Auteur: Brabosh | 821 keer gelezen
Terrorisme, Frankrijk, (zelfmoord) aanslagen »
Pro-Israëlactivisten zoals ondergetekende, kijken maar weinig onthutst op over de koelbloedige executies die gisteren plaatsvonden in Parijs op het kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo waarbij 12 doden vielen waaronder de Joodse cartoonist, Georges Wolinski, en 11 gewonden waarvan vier ernstig.

Als je elke dag van het jaar met dit soort barbaarse afrekeningen en aanslagen wordt geconfronteerd in de Israëlische en Arabische pers wordt het bijna alsof je d’r middenin leeft. Terreur went nooit, maar het vele bloed en de verhakkelde lijken helaas wel. Dat Israël’s pijn niet of nauwelijks wordt gevoeld in het Westen en in het algemeen op weinig empathie of sympathie kan rekenen, is een gevolg van de desinformatie campagne in het Westen.

Neem de lijst van aanslagen tegen Israël van Hamas, Hezbollah, Al Fatah, Islamitische Staat (ISIS/ISIL), Taliban, Al Qaeda e.a. erbij, de facto een 1000-voud van wat er zich gisteren in Parijs heeft afgespeeld en misschien begint er dan wat te dagen. Ik herinner me nog goed de vele enthousiaste kreten in het Westen toen vier jaar geleden de Arabische Lente uitbrak in het M-O. Vergelijkingen met de Franse Revolutie swingden de pan uit. Die onnozelaren toch.

Echter, een paar maanden later was het lachen hen vergaan toen het bloed in beken van de bergen naar beneden begon te stromen en sindsdien niet meer te stoppen is. Honderdduizenden zijn er vermoord en miljoenen op de vlucht voor de Jihadisten van het Midden-Oosten, die bovendien ook nog als een magneet duizenden westerse moslims aantrekken, belust op wraak en bloedvergieten.

Bovendien, vergeet al die theoriëen over ‘lone wolves’, vereenzaamde killers… da’s praat voor de vaak. Dit zijn de tentakels van de radicale politieke Islam die over alle grenzen heen naar de wereld grijpen waarvan het hart klopt in de moskeëen van het Midden-Oosten, in Mekka, Medina en elke vrijdag in de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem.

Frankrijk trok geen lessen uit de aanslag in Toulouse in maart 2012 waarbij vier Franse Joden waaronder drie kindjes koelbloedig werden geëxecuteerd door de jihadist Mohammed Merah (plaatje rechts). België heeft niks geleerd toen jihadist Mehdi Nemmouche in mei 2014 vier mensen executeerde in het Joods Museum te Brussel waaronder een Joods koppel.

Met de Jihad thans in de salons van de verwende westerlingen, die het gewend zijn de knop om te draaien als er in Israël bij de zoveelste aanslag weer een paar dozijn mensen werden vermoord door radicale jihadisten van Hamas en Co, puurt het Westen hier thans hopelijk de noodzakelijke lessen uit. Zij het met veel pijn, dezelfde pijn waar Israël al sinds 1948 een patent op heeft en het Joodse volk al 2000 jaren.

In een persconferentie van gisteravond waarbij eersteminister Benjamin Netanjahoe namens Israël zijn rouwbeklag overmaakte aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Parijs, zei de premier er het volgende over:

“Twee jaar geleden zagen we een zeer grote opleving in het internationale terrorisme, [met name] de islamitische terreur. Radicale islamitische terreur kent geen grenzen en daarom moet ook de strijd daartegen grensoverschrijdend zijn.

Ik stond een paar maanden geleden op het podium in de Verenigde Naties en ik zei dat indien het terrorisme van Hamas, de terreur van Hezbollah, ISIS en Al-Qaeda hier niet en niet NU wordt gestopt, de terreur zich zal verspreiden over de hele wereld. Als we niet consequent, eendrachtig en met vastberadenheid ertegen vechten, zullen de verschrikkelijke daden waarvan we vandaag in Parijs getuige zijn, niet de laatsten zijn en niet eens de ergsten.

Het doel van de islamitische terreur is niet een overeenkomst bereiken, baseert zich niet op grenzen, en is ook niet gebaseerd op Israël, niet alleen en niet eerst en vooral Israël. Het belangrijkste doel van de islamitische terreur wil samenlevingen en landen vernietigen, wil humanistische beschavingen uitroeien die gebaseerd zijn op vrijheid en cultuur naar eigen keuze en in plaats daarvan, een fanatieke dictatuur op te leggen die de mensheid terugvoert naar een ander tijdperk.

Vandaar dat vrije samenlevingen en alle beschaafde naties zich moeten verenigen en dit terrorisme bestrijden. Het bevechten wil zeggen zowel fysiek als tegen hun valse argumenten en op geen enkele wijze hun rechtvaardigingen accepteren voor hun motieven. Bovenal moeten we elkaar steunen op eenzelfde samenhangend en assertief front [tegen dat].

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.