17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
[UPDATE] Gijzeling in Joodse supermarkt Parijs
Publicatiedatum: vrijdag 09 januari 2015 Auteur: De Redactie | 859 keer gelezen
Terrorisme, Antisemitisme buitenland, Frankrijk, (zelfmoord) aanslagen »
UPDATE: Er worden zeker vijf mensen, waaronder vrouwen en kinderen, gegijzeld in een joodse supermarkt in Parijs. Eerdere berichten over mogelijke doden, worden tegengesproken. Het is onduidelijk of er mensen gewond zijn. Ook is het niet bekend of er een of twee gijzelnemers zijn. Tientallen zwaarbewapende politieagenten zijn in Parijs in stelling gebracht.
---
UPDATE:
Een van de twee mogelijk daders, die vanmiddag twee mensen doodden tijdens een vuurgevecht in een Joodse supermarkt in Parijs, zou zich volgens een ooggetuige hebben overgegeven. Er worden nu nog zeker vijf mensen, waaronder vrouwen en kinderen, gegijzeld in de winkel door de tweede dader. Tientallen zwaarbewapende politieagenten zijn in Parijs in stelling gebracht.
---

Bij een gijzeling in een Joodse supermarkt in Parijs zouden minstens twee doden zijn gevallen, melden Franse media. De gijzelnemer houdt op dit moment zeker vijf personen in de supermarkt gegijzeld. Het zou gaan om vrouwen en kinderen.

Het Franse RTL meldt dat een mogelijk tweede gijzelnemer zich heeft overgegeven aan de politie. Tientallen zwaarbewapende politieagenten hebben de supermarkt omsingeld. 

De gijzelnemer, de 32-jarige Amedy Coulibaly [zie foto], is mogelijk dezelfde man die gisterochtend in Montrouge op twee agenten heeft geschoten, van wie een dodelijk is getroffen. In Montrouge handelde hij samen met de 26-jarige vrouw Hayat Boemeddienne [zie foto]. Het is nog onduidelijk of zijn vrouwelijke handlanger zich ook in de supermarkt bevindt.

"Je weet wie ik ben"
De gijzelnemer schoot rond 13.15 uur voor de deur twee mensen neer en ging de winkel binnen. Bij binnenkomst zou hij hebben geroepen: "Je weet wie ik ben", twittert een correspondent van The Daily Telegraph. De gijzelnemer zou gewapend zijn met een pistool en een automatisch geweer, meldt de krant Le Figaro.

Volgens een ooggetuige zouden er ongeveer honderd agenten zijn, die ook honden bij zich hebben. De scholen in de omgeving van de supermarkt worden hermetisch afgesloten. Niemand erin, niemand eruit.

De politiemacht trekt op vanaf de ringweg van Parijs, die direct naast de supermarkt ligt. Het verkeer daar is tot stilstand gekomen. De metro is ter plaatse afgesloten.

Kennis van terreurbroer
De schutter zou een kennis zijn van de terreurbroers die een bloedbad aanrichtten bij Charlie Hebdo. Ze zouden elkaar kennen van de groep ‘Buttes-Chaumont’. Deze groep, die onder leiding stond van Farid Benyettou, stuurde jihadisten naar Irak. „Er is een verband tussen deze man en de broers Kouachi. Het zijn mannen die elkaar kenden, het is een compleet netwerk dat gelijktijdig opereerde”, stelde de zender France 2 vrijdag.
Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.