12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Redder joodse supermarkt Parijs krijgt Franse nationaliteit
Publicatiedatum: vrijdag 16 januari 2015 Auteur: De Redactie | 887 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk »
De Malinese winkelmedewerker van de joodse supermarkt die vorige week zes klanten in een koelruimte verborg, krijgt dinsdag de Franse nationaliteit. Dat meldt de zender France Info vandaag.

Toen gijzelnemer Coulibaly schietend de zaak binnenkwam, opende Lassana Bathily de koelcel voor een aantal klanten, onder wie een baby van een maand, om hen in veiligheid te brengen. Hij doofde het licht en deed de koelinstallatie uit. Daarna raadde hij de bezoekers in de ruimte aan om kalm te blijven en zich geen zorgen over hem te maken. ,,Ik ga weg'', zei hij toen hij de deur dicht deed.

Zelf ontsnapte hij via een goederenlift uit de winkel en waarschuwde de politie. Die geloofde hem in eerste instantie niet en hield hem aan. Uiteindelijk bleek de informatie die Bathily over de indeling van de winkel gaf, juist van doorslaggevend belang bij de inval in de winkel.

'Bescheiden verhaal'

Na de bevrijding van de gegijzelden en de dood van de gijzelnemer deed Bathily bescheiden zijn verhaal tegen een tv-zender. Daarop ontstond een handtekeningenactie in Frankrijk om hem te naturaliseren, die werd gesteund door zeker 300.000 mensen.
Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.