25 Kislew 5782 | 29 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Kamer: extra geld beveiliging Joodse instellingen niet nodig
Publicatiedatum: dinsdag 20 januari 2015 Auteur: De Redactie | 858 keer gelezen
Antisemitisme binnenland, Nederland tav Israel en Joden in NL »

Sinds de aanslag in Brussel afgelopen mei, is de algemene waakzaamheid binnen Joodse instellingen verhoogd. Vanuit gemeente Amsterdam staat er een politiepost voor de enige orthodox-joodse school het Cheider. De ministerie van Justitie heeft ook zwaarbewapende marechaussee tijdens de schooluren voor het hek van de school geplaatst.

De linkse partijen en de VVD zien er het nut niet van in. 

Hier snap ik niks van met de dreiging van islamitische terreuraanslagen in West-Europa, waar Joden keer op keer het doelwit zijn. We hebben de antisemitische terreuraanslag in een koosjere supermarkt in Parijs gehad, we hebben de antisemitische terreuraanslag bij het Joods Museum in Brussel gehad, we zien in Nederland de Jodenhaat oprukken… maar de Tweede Kamer heeft een motie verworpen waarin het kabinet van VVD en PvdA werd verzocht om meer geld te stoppen in de beveiliging van Joodse instellingen. Zie deze tweet van ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers:

Zie ook dit bericht van het RD:

De motie was in gediend door CU-leider Arie Slob en SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. Naast CU en SGP stemden het CDA, de PVV en de leden Bontes, Van Klaveren en Klein voor de motie. Dat is te weinig voor een Kamermeerderheid.

ChristenUnie-leider Slob en SGP-leider Van der Staaij dienden vorige week de motie in om de Joodse gemeenschap tegemoet te komen en een groter deel van de hoge beveiligingskosten te vergoeden, maar helaas: alle linkse partijen stemden tegen, net als de VVD. Slob noemt de verwerping van de motie terecht zorgelijk. Juist nu moeten we gezamenlijk de beveiliging opschroeven omdat de islamitische terreurdreiging groter is dan ooit.

We kunnen daar de Joodse gemeenschap niet alleen voor laten opdraaien. De overheid heeft als kerntaak zorgen voor de veiligheid van alle inwoners van Nederland. Dat er dan geen extra geld gaat naar de beveiliging van een kwetsbare groep als de Joodse gemeenschap, snap ik echt niet. De linkse partijen en de VVD hebben heel wat uit te leggen: waarom vinden ze de veiligheid van Joodse Nederlanders niet belangrijk genoeg om er extra geld voor uit te trekken?

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.