19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Geweldig in Uniform: IDF is een autisme-vriendelijk leger
Publicatiedatum: zaterdag 31 januari 2015 Auteur: Gidon Ben-Zvi | Vertaling: Joost Majoor | 1.105 keer gelezen
IDF, Mossad en Shin Beth, Maatschappij, De Thuisfront Defensie, IDF: meest humane leger »

Het opvoeden van kinderen met speciale behoeften is nooit gemakkelijk. Nergens. Echter, het is voor een jonge Israëliër met speciale behoeften bijzonder moeilijk omdat die pijnlijke gevoelens van ontoereikendheid extra worden benadrukt wanneer zij de leeftijd van achttien jaar bereikt. Het is dan, dat een jonge Israëlische man of vrouw wordt geconfronteerd met een harde realiteit: hij of zij zal niet kunnen dienen in de het Israëlische leger (IDF).

Maar deze wrede speling van het lot wordt uitgedaagd door IDF Reserve majoor kolonel Ariel Almog, met zijn ‘Geweldig in Uniform’ project.
Het doel van dit initiatief is om IDF soldaten met speciale behoeften als jongeren met een beperking te integreren in het leger voor een driejarige dienst, met het uiteindelijke doel voor hen om zich voor te bereiden op een zelfstandig bestaan in de Israëlische samenleving.

‘Geweldig in Uniform’ laat jonge mannen en vrouwen, die zich als mislukkingen voelden in het speciaal onderwijs, toetreden tot de IDF, om zichzelf bij te dragen en zichzelf te geven – net als ieder ander.
Volgens de commandant van Rechav’am basis Motti Dayan, zijn de IDF soldaten met speciale behoeften:

“een deel van ons. Ze zijn een onlosmakelijk onderdeel van onze unit. Ze eten bij ons in de kantine, ze werken met ons op alle dingen.”

Langs die weg leren de rest van de soldaten op de basis de speciale leden van de ‘Geweldig in Uniform’ sectie te kennen, te accepteren, te waarderen en van hun te houden.

Elke ochtend worden de IDF soldaten met speciale behoeften per bus vervoerd naar de basis, waar ze de dagelijkse taken uitvoeren, onder andere het repareren van beschermende uitrustingen en werken in militaire magazijnen en keukens.

De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya’alon zei onlangs dat ‘Geweldig in Uniform':

“een goed doel is, zowel sociaal, onderwijskundig als in termen van nationale veiligheid.”

En terwijl de ‘Geweldig in Uniform’ project begon in het IDF, is het nog niet alles, want het toonde aan dat het leidde tot een betere integratie in de samenleving, de gemeenschap en het arbeidsmarkt.

‘Geweldig in Uniform’ is slechts een voorbeeld van hoe de IDF de unieke en grotendeels onontgonnen talenten van Israëli’s met speciale behoeften inzet om deze talenten goed te gebruiken. De Israel Defense Forces behaalde een reeks operationele successen in de afgelopen
Jaren dankzij een groep soldaten met autisme die hun unieke vaardigheden bijdroegen aan Intelligence Unit 9900.

De Israëlische Satellite Intelligence Unit levert essentiële informatie die door het leger wordt gebruikt om zeer ingewikkelde operaties uit te voeren. Deze gegevens worden verzameld met behulp van satellieten in een baan om de Aarde, hoog boven het strijdtoneel.
Naast satellieten gebruikt Unit 9900 ook bemande en onbemande vliegtuigen en geavanceerde sensoren.

De autistische jonge mannen en vrouwen die dienen in Unit 9900 kunnen uren de elektronische kaarten bekijken en onderzoeken op de kleinste veranderingen zei het televisiestation Channel 10 zei. Dit is een zeldzame mogelijkheid die de meeste niet-autistische soldaten niet hebben.

Hoofd van Mossad Tamir Pardo wordt erkend met het starten van het programma gericht op integratie van de autistische bevolking van Israël in het militaire apparaat van het land.Lees HIER een uitgebreid artikel in het Eng.
Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.