15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Franse soldaten neergestoken bij Joods centrum
Publicatiedatum: dinsdag 03 februari 2015 Auteur: De Redactie | 831 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk »
Foto: AFP

NICE - Een man heeft in de Franse stad Nice drie soldaten neergestoken, die een joods gemeenschapscentrum bewaakten. Dat meldden verschillende Franse media dinsdag. De aanvaller werd al snel overmeesterd door de politie.

De soldaten zijn licht gewond geraakt. Een heeft een wond aan zijn wang, een ander is gewond geraakt aan zijn been. De derde heeft een kleine verwonding aan zijn kin. Het is nog onduidelijk waarom de man de soldaten neerstak. Volgens locoburgemeester Estrosi had de dader 'een gevaarlijk groot mes'. De locoburgemeester eiste op Twitter „zware straffen tegen de aangehouden persoon” en veroordeelde het geweld.

Zwartrijden in de tram

Volgens de BBC waren er aanvankelijk twee andere mensen bij de dader, maar dit duo vluchtte toen de man de militairen aanviel. De dader reisde vlak voor het incident met de tram. Hij reed zwart en kreeg een boete, die hij betaalde zonder een spier te vertrekken. Daarna verliet hij de tram.

Coulibaly

De vermoedelijke dader van de steekpartij heet volgens de burgemeester van Nice Moussa Coulibaly. De naam komt veel voor in West-Afrika, maar doet tegelijk denken aan de aanslagen in Parijs. Moussa Coulibaly trok volgens de Franse krant Le Monde de aandacht van de grenspolitie, toen hij op 28 januari een enkele vliegreis vanaf Corsica naar Turkije nam. De binnenlandse veiligheidsdiensten alarmeerden de Turkse autoriteiten, die hem terugstuurden. Eenmaal weer op Franse bodem werd een onderzoek naar Coulibaly gestart, maar dat leverde niets op.

Extra beveiliging

In Frankrijk zijn sinds de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo zo'n 122.000 politieagenten, gendarmes en militairen ingezet om mogelijke doelwitten van terroristen te beveiligen. Dat zijn onder meer synagogen, joodse scholen, moskeeën, islamitische scholen en openbare gebouwen.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.