15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Als Jood aan de wandel in Parijs
Publicatiedatum: maandag 16 februari 2015 Auteur: Brabosh | 1.007 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk, Media_antisemitisme »
“An Israeli in Paris” – Zvika Klein (rechts)nam de proef op de som.

Om de temperatuur te meten van het Franse islamitische en andere soorten van hedendaags antisemitisme, trok de Israëlische journalist Zvika Klein er een dag alleen op uit in de Franse hoofdstad Parijs. Op zondag 15 februari 2015 plaatste hij zijn ervaringen op YouTube. Het verslag van Klein kan u hier in het Engels en hier in het Frans lezen.

Zvika Klein is een journalist voor de Israëlische nieuwssite nrg.co.il en voor het dagblad Makor Rishon. Om de reacties te testen bij de Parijzenaars in het zicht van een als dusdanig duidelijk herkenbare Jood, trok Klein zijn stoute schoenen aan, zette een keppel op het hoofd evenals de gekende tsitsit (Joodse gebedskwasten) en in het gezelschap van een cameraman en een anonieme bodyguard waagde hij zich onbevreesd onder het Franse publiek in de verpauperde buitenwijk Sarcelles van Parijs.

Zoals kon verwacht worden was Zvika Klein een hele dag het voorwerp van de meest gore beledigingen, spotternijen, er werd naar hem geroepen en gejouwd, gespuugd en gescholden dat het een lieve lust was. In Sarcelles huist een grote moslimpopulatie en dat zou Zvika Klein geweten hebben. Hij zal het zich nog lang herinneren… :(

Voor zijn video getiteld “10 Hours of Walking in Paris as a Jew” had Klein zich duidelijk laten inspireren door een andere video waarin Shoshana Roberts bij herhaling seksueel werd beledigd en uitgescholden terwijl zij een wandeling maakte in New York. Sinds die video op YouTube verscheen werd die reeds 39 miljoen keer bekeken.

Eerder deze maand trok de Zweedse journalist Petter Ljunggren de straat op en deed de ultieme [suïcidale] proef op de som: met keppeltje op als Jood verkleed op wandeling tussen de moslimgemeenschap van het Zweedse Malmö. Zijn conclusie was duidelijk: Jodenhaat in Zweden komt van islamitische migranten. In New York en Parijs idem dito.

Aussie Dave deze ochtend op zijn blog Israellycool:

“I wish I could say I was surprised by this next video. But I’m not. It’s what I expected to see. Notice how many of the perpetrators of the abuse look like they are “foreigners” to France. People are criticizing Israeli Prime Minister Binyamin Netanyahu for telling the Jews of France to come to Israel. But he’s absolutely correct. Get the hell out of there.”

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.