22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Burgemeester van Jeruzalem grijpt eigenhandig Palestijnse messentrekker
Publicatiedatum: maandag 23 februari 2015 Auteur: Brabosh | Devorah | 959 keer gelezen
Jeruzalem [Al-Quds], Redactie, Media_antisemitisme, steekpartij »
Een 27-jarige orthodoxe Jood werd zondag 22 februari 2015 in de buurt van City Hall op het IDF Plein in Jeruzalem, zonder aanwijsbare reden plotseling met een mes aangevallen door een 18-jarige Palestijnse Arabier afkomstig uit de West Bank Judea en Samaria. De Joodse man werd in de maag gestoken en werd na de eerste hulp overgebracht naar het Shaare Tzedek hospitaal van Jeruzalem.

Het toeval wil dat Jerusalem’s burgemeester Nir Barkat samen met zijn lijfwacht net op die plaats passeerden. De 55-jarige burgemeester, die in het IDF nog commandant is geweest in de Paratroopers Brigade (1977–1983), aarzelde geen ogenblik en slaagde er samen met zijn lijfwacht in om de terrorist te overmeesteren en kon aldus erger voorkomen.

Burgemeester Barkat vertelde:

“Ik reed nabij het IDF Plein toen mijn begeleider plotseling dichtbij de terrorist opmerkte die een mes vasthield. Ik sprong met mijn lijfwacht onmiddellijk uit de wagen. Die trok zijn wapen naar de aanvaller en samen konden we de terrorist grijpen en hielden hem in bedwang tot de politie ter plaatse kwam. Daarna zorgden we onmiddellijk voor de gewonde jonge man en gelukkig was zijn verwonding niet te ernstig.”

G'd was met mij; slachtoffer vocht met zijn tefillientas
Het slachtoffer van de terrorist - Avraham Goldschmidt - vertelt vanuit zijn ziekenhuisbed dat hij werd neergestoken toen hij op de terugweg was van een Tora-les.

"Hij kwam achter me aan, ik voelde een klap in mijn maag en zag een 17 jarige Arabier met een mes. Ik schreeuwde: "een steekpartij!" in de hoop dat iedereen zou weg kunnen komen. Hij kwam weer op mij af en stak mij weer. Ik sloeg hem met mijn tefillientas waardoor hij achteruit stapte, maar weer kwam hij op mijn af terwijl ik naar het zebrapad liep en schreeuwde dat er een steekpartij gaande was en vroeg om hulp om hem te neutraliseren."

"G'ddank was Barkat en zijn persoonlijke garde daar en ik bedank hen hiervoor. Zij toonden namelijk een opmerkelijke vindingrijkheid, aangezien de terrorist nog steeds het mes in de hand had."

Toen de terrorist overmeestert werd door de burgemeester en zijn bodyguards, besefte de vader van 4 kinderen dat hij onder het bloed zat.

Ondanks Goldschmidt ernstig is geraakt, heeft hij in het Shaare Tzedek Medische Centrum alle testen doorstaan. Nu zijn zij aan het bekijken wat de omvang van zijn wonden zijn. Goldschmidt is in ieder geval goed bij kennis en kan de hele terroristische voorval bij de stoplicht nog goed herinneren.

Op de videobeelden hieronder van de aanslag is vanaf 0:32 de burgemeester te zien in een wit hemd die de terrorist te lijf gaat:

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.