18 Tisjri 5782 | 23 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Media hoax: kring van de vrede van moslims voor Joden
Publicatiedatum: maandag 23 februari 2015 Auteur: Redactie | 1.133 keer gelezen
Redactie, Antisemitisme buitenland, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Samenwerking met Arabieren, [ex]moslims en Joden, ScandinaviĆ« »
Foto: AFP

Het 'feel-good' verhaal over moslims die een 'vredeskring' hebben gevormd om Joden in Oslo 'te beschermen', bleek een complete fabricage van de mainsteam media te zijn. Dit zei een ooggetuige, lokale ambtenaren, maar ook de gepubliceerde foto's van de deelnemers spraken boekdelen.

De media sprak over maar liefst ruim 1000 deelnemers, maar volgens een lokale ooggetuige zou er slechts 20 moslims een 'kring van de vrede' hebben gevormd rond de synagoge van Oslo. Wanneer je vervolgens de foto's die vanuit verschillende hoeken zijn genomen bekijkt, zie je dat er niet genoeg mensen waren om een kring om de synagoge te vormen. In plaats van een kring, zie je dus een horizontale lijn van mensen aan de voorkant van de sjoel.

Meerdere nieuwsdiensten [bron], zoals wire diensten voor honderden nieuwssites, schreven het valse verhaal dat 1000 of meer mensen - sommige spraken over uitsluitend moslims - de kring van vrede buiten de synagoge van Oslo vormden.

Maar het is zelfs erger. Een van de initiatiefnemers - Ali Chishti [30] - lijkt een ware homo-basher en een Israel-hater te zijn. Hij heeft op 22 maart 2009 een speech gegeven die hij 'Daarom haat ik Joden en homo's' noemde. Hij zei toen dat Joden voorkennis hadden over de aanslagen op de Twin Towers in New York van 11 september 2001 en dat Joden zelf verantwoordelijk zijn voor de aanslag. "Het is een feit dat tijdens de aanslagen op de Twin Towers 1600 Joden van hun werk afwezig waren. Ok, ok, wat nog meer verdacht was, is hoe ongewoon veel Joden aanwezig waren in Mumbai op de dag dat de aanslag heeft plaats gevonden. Hoe kan dat?... Joden vormen maar een kleine groep, maar iedereen weet dat ze veel macht hebben."

Als dit initiatief werkelijk zo breed gedragen zou worden door de moslims, zoals de media ons allen deed geloven, waarom waren er 40 keer meer moslims op de begrafenis van de terrorist uit Kopenhagen die vorig weekend moordend door de stad trok, dan de niet bestaande 'vredes-kring'?

Uiteraard werd Ali Chishti door de Noorse media over zijn verleden aan de tand gevoeld. Tegen de Noorse krant Verdens Gang meende hij dat hij toentertijd een boos mens was en dat hij inmiddels van mening is veranderd. Toch kon hij het niet laten om toch te melden dat hij de mensen die "een bezettingsmacht die is veroordeeld in verschillende resoluties van de Verenigde Naties steunen, niet mag". Hij benadrukte wel dat het belangrijk is om onderscheid te maken tussen kritiek op Israël en antisemitisme.

Het initiatief wordt inmiddels door vele Europese Joden dan ook ervaren als een positieve publiciteit voor de islam en dat dan over de rug van de Joden.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.