5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
IDF traint voor afslaan van buitenaardse invasie
Publicatiedatum: donderdag 26 februari 2015 Auteur: De Redactie | 915 keer gelezen
IDF, Cybersecurity »
Foto: Courtesy IDF

Het Israëlische leger (IDF) heeft deze week een humoristische vorm gegeven aan een training: de leden van de informatica-eenheid 'Ofek' (Horizon) kregen opdracht een binnendringend vijandig ruimtevaartuig te verstoren en te saboteren.

The Jerusalem Post schreef over de oefening, en wees erop, dat deze deel uitmaakte van toenemende inspanningen om de Israëlische strijdkrachten te trainen bij het aanpakken en afweren van een toenemend aantal cyber-bedreigingen, maar in deze vorm om meer cultureel relevant en interessant te zijn voor een jongere generatie van soldaten.

'Het doel was, hen het belang te laten begrijpen van het ontwikkelen van [cyber]verdediging. We hebben de oefening aangepast aan Generatie Y, die van uitdagingen houdt. Daarom plaatsten we de oefening in het verhaal van een buitenaardse invasie', legde de commandant uit aan de krant.

In de oefening concurreerden enkele teams binnen Ofek met elkaar om gelijktijdig de 'vijandige' systemen te hacken en tevens de gegevens van de IDF te beschermen tegen rondsnuffelen en sabotage.

De IDF is al vele jaren sterk betrokken bij cyber-oorlogsvoering en verdediging. Eenheden zoals Ofek hebben belangrijke rollen gespeeld in een aantal conflicten, waaronder de Gaza-oorlog van afgelopen zomer.

Vorige week hebben premier Benjamin Netanyahu en zijn kabinet ingestemd met de oprichting van een Nationaal Cyber Autoriteit, die op dezelfde manier coördineren zal inspanningen voor het verdedigen van de civiele netwerken en infrastructuur van Israël tegen cyber-aanvallen

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.