5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Anonymous kondigt ‘elektronische Holocaust’ aan
Publicatiedatum: dinsdag 31 maart 2015 Auteur: De Redactie | 1.293 keer gelezen
Jom Hasjoa, Cybersecurity, Antisemitisme buitenland, Media_antisemitisme, Media_Politiek »
In een video heeft hackersgroep Anonymous een ‘elektronische Holocaust’ aangekondigd tegen Israël op 7 april a.s. Volgens de activisten wordt het een allesomvattende cyberaanval, een week voorafgaande aan de Holocaust herdenkingsdag (Jom Hasjoa).

Anonymous noemt zich een internationaal netwerk van activisten en richt zijn aanvallen vooral op websites van overheden, religieuze organisaties en bedrijven. De aangekondigde cyberaanval wordt volgens Anonymous vanuit verschillende landen gecoördineerd.

In de video wordt het woord gericht tot de ‘dwaze zionistische entiteiten’. Er zijn beelden te zien van premier Netanyahu die met zijn kabinetsmedewerkers en de legertop vergadert, evenals beelden uit Gaza. ‘Jullie blijven maar misdaden begaan in de Palestijnse gebieden. We zullen jullie straffen, jullie van het internet verwijderen. Alle websites van de overheid, het leger en van Israëlische instellingen zullen uitgeschakeld worden. En we blijven aanvallen zolang het Palestijnse volk niet vrij is.’

Tijdens de laatste aanvallen van Anonymous is het een groep van Israëlische hackers en ICT-professionals naar eigen zeggen zonder veel moeite gelukt de website van Anonymous plat te leggen. Israël weert niet alleen op zeven april maar dagelijks zo’n 100.000 cyberaanvallen. De cyberaanvallen kosten de Joodse staat zo’n drie miljard dollar op jaarbasis.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.