18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Nepal: IDF behandelt 98 patiënten, één Israëli nog vermist
Publicatiedatum: vrijdag 01 mei 2015 Auteur: De Redactie | 1.186 keer gelezen
IDF, IDF: meest humane leger, Reddingswerk »
Afb. Naftali Bennett

"Israel, een van de klenste landen ter wereld, stuurde de grootste reddingsteam van meer dan 260 artsen en deskunidgen om levens te redden in Nepal." - Naftali Bennett,  Partijvoorzitter Habajiet Hajehoedie en naar waarschijnlijkheid minister van Onderwijs in de komende regering van Premier Netanyahu -

Al op de eerste dag zijn bijna honderd patiënten behandeld in het veldhospitaal van het Israëlische leger (IDF) in Nepal. Begeleid door het Nepalese leger, zongen IDF-soldaten het Israëlische volkslied, toen zij woensdagochtend hun veldhospitaal openden.

Onder de patiënten waren volgens berichten op de website Walla! News ook 30 Israëli's. De Israëli's leden vooral aan uitdroging, maar konden snel weer terug naar hun hotels. In totaal werden er de eerste dag 98 patiënten behandeld, en er werd in het veldhospitaal zelfs een baby geboren.

Volgens Israëlische media maken meer dan 250 artsen en reddingswerkers deel uit van de hulpverleningseenheid. De aardbeving heeft ten minste 5500 doden en meer dan 10.000 gewonden geëist. Het Israëlische veldhospitaal heeft 60 bedden en werkt samen met het plaatselijke militaire ziekenhuis. Naast de behandeling van gewonden is er ook een aparte eenheid opgezet om Indische draagmoeders te behandelen die baby’s hebben gedragen voor Israëlische stellen. Het veldhospitaal zal waarschijnlijk twee weken open blijven.

Toen de aardbeving het gebied rond de hoofdstad Kathmandu trof, zouden er zich circa 2000 Israëliërs in Nepal hebben bevonden. Terwijl nog enkelen in afgelegen delen van het land vastzitten, geldt nog slechts één Israëli als vermist. Het gaat om de 22-jarige Or Asraf.

Asraf raakte gedurende de operatie Sterke Rots afgelopen zomer gewond. Nadat hij van zijn verwondingen was genezen en de militaire dienst had verlaten, is hij als rugzaktoerist naar Nepal gereisd. Een opsporingsteam, waarvan ook zijn vader deel uitmaakt, tracht momenteel erachter te komen waar hij zich bevindt.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.