20 Chesjwan 5782 | 26 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse vrouw belaagd in Parijs
Publicatiedatum: woensdag 20 mei 2015 Auteur: De Redactie | 1.148 keer gelezen
Antisemitisme buitenland, Frankrijk »

Afbeelding: The Star Com
Sarcelles is erg vaak slachtoffer van Islamitisch geweld tegen Joden en Israel.

Drie mannen hebben woensdag een Joodse vrouw op straat mishandeld in Sarcelles, een buitenwijk van de Franse hoofdstad Parijs. De belagers schreeuwden daarbij antisemitische leuzen.

“Hitler heeft zijn werk niet afgemaakt”, riepen ze, en “smerig ras”. Volgens The Algemeiner waren de aanvallers van Afrikaanse origine. De website baseert zich op informatie van het Nationale Bureau van Waakzaamheid Tegen Antisemitisme, een organisatie die in Frankrijk erupties van Jodenhaat registreert.

Het geweld startte nadat het zoontje van een van de mannen een bal in de richting van de vrouw had gegooid. De vader en zijn trawanten deden vervolgens of ze de bal kwamen terughalen, maar stortten zich toen plots op hun slachtoffer. Om van de gewelddadige aanval te herstellen, neemt de vrouw twee weken verlof van haar werk.

‘Klein Jeruzalem’ vluchtoord voor Joden uit Noord-Afrika
Men noemt Sarcelles, dat aan de noordkant van Parijs ligt, wegens zijn grote Joodse gemeenschap ook wel ‘Klein Jeruzalem’. Algerijnse Joden verhuisden erheen nadat Algerije onafhankelijk van Frankrijk werd, en ook andere Joodse Noord-Afrikanen – onder wie Marokkanen en Tunesiërs – vonden in de wijk een toevluchtsoord. Zij moesten hun moederlanden vaak halsoverkop verlaten nadat daar hevige onlusten waren uitgebroken als gevolg van de Zesdaagse Oorlog en de Yom Kippur-oorlog, aldus Wikipedia.

Eerdere gevallen van Jodenhaat in de wijk
De buurt was de laatste tijd verschillende malen in het nieuws naar aanleiding van antisemitische incidenten. Zo werden er afgelopen zomer synagoges en joodse winkels aangevallen, en begin deze maand mishandelde een groep van ongeveer veertig mannen een tweetal Joodse Parijzenaren midden op straat.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.