23 Kislew 5782 | 27 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Het regent weer Palestijnse raketten vanuit Gaza van Hamas en Co op Israël…
Publicatiedatum: zondag 07 juni 2015 Auteur: Brabosh | 1.130 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, IDF, Iron Dome, Raketaanvallen »

Afgelopen zaterdagnacht, 6 op 7 juni 2015, hebben gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht (IAF) een terroristische infrastructuur onder vuur genomen in het noorden van de Gazastrook in reactie op een raketaanval enkele uren eerder op de Israëlische gemeente Ashkelon, berichtte aldus de woordvoerder van het IDF.

Een raket die werd afgevuurd vanuit Gaza stortte afgelopen zaterdagnacht neer in open gebied net buiten het centrum van Ashkelon One, nadat de sirenes weerklonken over de regio van Lachish en het gebied van Hof Ashkelon. Verscheidene explosies werden eveneens in het gebied gehoord. Er was geen melding van gewonden noch schade. De raketaanval van zaterdag is de meest recente aanval vanuit Gaza de afgelopen dagen.

Bij wijze van bijkomende sanctie heeft minister van Defensie Moshe Yaalon, na de verschillende raketaanvallen van de voorbije dagen en weken, de grensovergangen van Erez (personenverkeer) en Kerem Shalom (goederentrafiek) tussen Gaza en Israël afgesloten, aldus een persverklaring van het ministerie. De grensposten zullen enkel geopend worden in humanitaire gevallen en het besluit om weer te openen zal genomen worden op basis van veiligheidsoverwegingen.

In een mededeling houdt het IDF zoals steeds de terreurorganisatie Hamas volledig aansprakelijk voor de voortdurende raketaanvallen op het zuiden van Israël. Ondanks het feit dat sinds 26 augustus 2014 een staakt-het-vuren bestand van kracht is, worden er door de verschillende terreurfacties in de Strook sporadisch raketten en mortiergranaten afgevuurd naar de Joodse staat en de voorbije weken dreigt de situatie andermaal te escaleren.

Op woensdagavond 3 juni explodeerden twee raketten die werden afgevuurd vanuit de Strook in de regio van Sdot Negev. Gelukkig zonder mensen te verwonden noch materiële schade te veroorzaken. Die raketaanval van woensdag volgde amper een week nadat terroristen vanuit Gaza een raket afvuurden richting het zuiden van Israël. De raket explodeerde nabij de gemeenschap van Gan Yavneh, nabij Ashdod. Ook hier gelukkig geen slachtoffers noch schade.

Als gevolg van de talloze raketaanvallen heeft het Israëlische leger (IDF/Tsahal) op vrijdag 5 juni enkele batterijen van het Iron Dome rakerafweersysteem opgesteld om het luchtruim van de Israëlische steden Ashkelon, Ashdod en Netivot beter te beveiligen.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.