22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Grenspolitie gestoken door Palestijn in Jeruzalem
Publicatiedatum: zondag 21 juni 2015 Auteur: De Redactie | 1.178 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Binyamin Netanyahu, Media_antisemitisme, steekpartij, Media_samenleving »
Een lid van de Grenspolitie is zondagochtend met een mes gestoken voor de Damascuspoort aan de noordkant van de Oude Stad van Jeruzalem. Het 20-jarige slachtoffer is in levensgevaar.

Ondanks zijn zware verwondingen lukte het de politieman (geholpen door een collega) de terrorist neer te schieten en daardoor te verhinderen dat hij kon vluchten. De aanvaller was een 18-jarige Arabier uit Hebron, die waarschijnlijk als gevolg van de versoepeling van de reisbeperkingen voor de Ramadan (de islamitische vastenmaand) naar Jeruzalem mocht komen.

Het is niet bekend of de dader, die zwaar gewond raakte, op eigen initiatief handelde of tot een terreurorganisatie behoort. Het is al de tweede aanslag binnen korte tijd; vrijdagmiddag werden twee Joodse burgers in hun auto beschoten; een van hen - Danny Gonen - is aan zijn verwondingen overleden.

Tijdens de zondagse kabinetsvergadering herinnerde premier Netanyahu de wereld eraan, dat de aanslagen van dit weekeinde geen geïsoleerde of willekeurige incidenten waren. 'We hebben voortdurend te maken met pogingen om terreuraanvallen uit te voeren – helaas hebben sommigen succes,' zei hij. Voorts noemde hij het slachtoffer een grote held.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.