5 Tewet 5782 | 09 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Joodse man koopt ontvoerde kinderen van IS
Publicatiedatum: zondag 16 augustus 2015 Auteur: De Redactie | 2.078 keer gelezen
Joodse opvatting tav het christendom en islam, Media_Politiek, Media_samenleving, ISIS [Islamitische Staat] »

Steve Maman links

Een Joodse zakenman uit Canada heeft recent 120 christelijke en yezidi meisjes vrijgekocht uit de handen van IS-strijders. Steve Maman kon dat doen met behulp van zijn genereuze zakenvrienden en mensen die zijn initiatief steunen via een GoFundMe-pagina. Tegen de katholieke website The Tablet zegt hij: “We bevrijden kinderen door tussenpersonen op locatie.” 

Veel van de bevrijde meisjes en de jonge vrouwen werden tijdens hun ontvoering mishandeld en verkracht door strijders van Islamitische Staat.
 
“De prijs van het leven van een kind ligt tussen de 1000 en 3000 dollar,” vertelt Steve. Op de GoFundMe pagina schrijft hij: “Wij geven dat geld uit aan gadgets en gereedschap. Waarom spendeer je het geld niet aan het redden van een leven?”
Hij begon met zijn initiatief toen het tot hem doordrong dat hij niet niets kon doen. “Ik zei tegen mezelf: ‘Ik kan en zal niet niks doen’. Ik blijf niet naar het nieuws kijken om vervolgens passief te blijven.”

Het opmerkelijke initiatief van de Jood heeft hem inmiddels de bijnaam ‘de Joodse Schindler’ opgeleverd, een verwijzing naar de man die in de Tweede Wereldoorlog 1200 Joden vrijkocht van de Duitsers. Steve Maman ziet zichzelf echter niet als held. “Ik voel juist dat ik nog niet genoeg doe, aangezien er zo veel levens zijn die gered moeten worden.”

 

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.