18 Tisjri 5782 | 24 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
De waarheid achter de foto's van een IDF-soldaat
Publicatiedatum: woensdag 02 september 2015 Auteur: Ryan Jones [Israel Today] en Devorah | 1.284 keer gelezen
Terrorisme, IDF, Redactie, Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Wegterreur en stenen-gooien, Media_antisemitisme, Media_Politiek »

De laatste dagen gaat een video viraal op social media waarin de suggestie wordt gewekt dat een bewapende Israëlische soldaat overmatig geweld gebruikt zou hebben door de elfjarig jongetje Mohammed Tamimi - die een gebroken arm heeft - in de houdgreep te houden. De arrestatie heeft plaats gevonden tijdens de wekelijks protest van Palestijnse activisten in Nabi Saleh.

Wat er 'slechts' is gebeurd volgens de media
Op foto’s en in een video is te zien hoe vrouwen er alles aan doen de jongen uit de armen van de soldaat te krijgen en werd de man in zijn hand gebeten door het zusje van Mohammed die Ahed heet.
De woordvoerder van de Israëlische leger de IDF zei tegen CNN dat de jongen werd vastgehouden omdat hij stenen naar militairen gooide.

Ook de vader van de jongen, Bassem Tamimi, sprak met CNN en liet weten dat hij de protesten altijd filmt en de filmpjes vervolgens op de site van Nabi Saleh Solidarity plaatst. Hij zou hiermee een dossier willen opbouwen tegen de zogenaamde Israëlische mishandelingen. Tevens beklaagde hij hoe moeilijk het zou zijn door een ouder om te zien hoe vijandig je kind behandeld zou worden.

CNN heeft uiteraard ten nadele van Israël gretig toegehapt zonder weerwoord van Israel te horen of uit te zoeken wat daar in Nabi Saleh werkelijk gebeurd.

Het werkelijke probleem
Het probleem is – zoals gewoonlijk – dat CNN en zijn collega's veel weglaten uit het verhaal, en op die manier de foto gebruiken om een beeld van de situatie en van Israëlische soldaten in het algemeen te schetsen dat weinig of niets op de werkelijkheid lijkt.

Een van de weinige feiten die bij CNN en anderen kloppen, is dat het incident zicht dus voordeed in een plaats genaamd Nabi Saleh. Wat u niet werd verteld is dat de inwoners van Nabi Saleh wekelijks een gewelddadige demonstratie houden tegen de nabijgelegen Joodse gemeenschap Halamish.

Al een aantal jaren komen er elke week IDF soldaten om ervoor te zorgen dat de relschoppers van Nabi Saleh niet te dicht bij Halamisch komen. Dat gebeurt al jarenlang elke vrijdag, maar u hoort er nooit iets over, omdat er meestal niets opmerkelijks gebeurt.

Maar dat weerhoudt fotografen van de internationale media niet om week na week op te draven in de hoop de volgende appetijtelijke foto te maken van vermeende Israëlische misstanden. En de inwoners van Nabi Saleh helpen graag om dat doel te bereiken.

In feite zijn sommige bewoners van Nabi Saleh al zeer bekend, en ze hebben bewonderende fans in het buitenland. Ze zijn goede acteurs op het podium van 'Pallywood'. Neem bijvoorbeeld Ahed Tamimi, te zien op de meest recente foto's, waar zij de IDF-soldaat in kwestie bijt. Tamimi en haar ouders, Bassem en Nariman, zijn gebruikelijke relschoppers.

In 2012 kreeg Tamimi bekendheid toen ze werd gefilmd bij pogingen om een ​​gewelddadige reactie van de IDF-soldaten uit te lokken. Kort daarna werd ze uitgenodigd naar Istanbul om de Handala Award voor Moed te ontvangen van de Turkse president Erdoğan.

Jarenlang maakten de familie Tamimi en hun collega-relschoppers een soort droogteperiode door. Maar vrijdag was het raak, toen een IDF-soldaat, uitgestuurd om de vrede te handhaven tijdens de wekelijkse demonstratie, gescheiden raakte van zijn eenheid.

Meteen begon de jongen op de foto onophoudelijk stenen naar de soldaat te gooien, die reageerde door hem te grijpen. De Tamimis en anderen sprongen er in en gaven de soldaat een stevig en vernederend pak slaag, terwijl al de fotografen zoveel foto's maakten als ze konden. (U kunt een serie zien bij de Britse krant Daily Mail).

Een ander belangrijk feit dat CNN en anderen weglieten, was dat de soldaat tijdens de beproeving geen enkele keer heeft gedreigd om zijn wapen tegen de aanvallers te gebruiken. Het is ironisch, dat het Arabische lezers waren, die de foto's en het artikel hadden gezien op de website van Al Jazeera, die er als eersten en met name op wezen.

'Merk op dat hij, hoewel hij een wapen heeft en hoewel hij een soldaat is van de zionistische entiteit, hem niet door het hoofd schiet. Stel je voor dat hetzelfde [gebeurt] in de Arabische landen, hoe onze mensen zouden hebben gehandeld,' reageerde een zekere Osama, zoals in het Hebreeuws vertaald door de Israëlische Facebook gebruiker Shay Ket.

Iemand anders met de naam Tita wees erop dat 'als het in Egypte was gebeurd, dan zouden ze met scherp op die jongen hebben geschoten in plaats van zo zorgzaam te zijn.'

Kortom, deze foto's die onze verheven poortwachters van de media zo belangrijk vonden om ze op de voorpagina te plaatsen, waren uiteindelijk 'veel gedoe over niets.'

De soldaat zou volgens het leger uiteindelijk hebben afgezien van arrestatie om escalatie van de situatie te voorkomen.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.