22 Chesjwan 5782 | 28 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Terreur tegen Joden gaat onverminderd door
Publicatiedatum: maandag 12 oktober 2015 Auteur: De Redactie | 1.095 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Wegterreur en stenen-gooien, steekpartij »

Foto: Hadas Parush

• Aanvallen met messen en auto's gaan door,
• Maandag drie aanslagen in Jeruzalem,
• Vergeldingsaanvallen uitgevoerd op Gazastrook,
• Onderzoek naar ophitsing door Knessetlid.

Aanvallen met messen, stenen, brandbommen – de terreuraanslagen tegen de Joodse bevolking in Israël gaan onverminderd hard door. Na een bloedig weekeinde was er maandagochtend weer een aanslag: Bij de Leeuwenpoort naar de Oude Stad van Jeruzalem stak een terrorist in op een agent van de grenspolitie. Deze bleef ongedeerd, daar hij een kogelvrij vest droeg. De aanvaller, een 18-jarige Arabier uit Oost-Jerusalem, werd door de politie doodgeschoten.

Maandagmiddag werd in Jeruzalem een lid van de grenspolitie aangevallen door een jonge vrouw; hij heeft haar neergeschoten.

Eveneens maandagmiddag werden in het Jeruzalemse stadsdeel Pisgat Ze'ev twee Joodse jongens neergestoken. Een van hen is een 13-jarige fietser, die in acuut levensgevaar is. De ander raakte zwaar gewond. Op de twee Palestijnse aanvallers werd geschoten; de een is dood, de ander zwaar gewond. Het zouden jongens van 14 tot 16 jaar zijn.

Een 19-jarige soldate, die afgelopen zondag in de buurt van de noord-Israëlische stad Hadera messteken in het bovenlichaam opliep, is nog in levensgevaar. Drie andere Israëli's, waaronder een meisje (14), raakten deels zwaar gewond. De terrorist, een 20-jarige Arabier, werd door de politie gearresteerd. Hij had, voor de aanval met een mes, getracht de soldate met zijn auto te overrijden.

Gazastrook
Nadat zaterdagavond opnieuw raketten op Israël werden afgeschoten, voerde de Israëlische luchtmacht vergeldingsaanvallen uit op twee wapenfabrieken van de radicaal-islamitische Hamas. Volgens informatie uit Gaza kwamen daarbij een zwangere vrouw en haar dochter om het leven toen hun woning ten gevolge van het bombardement instortte. Er waren verschillende dode en gewonde Palestijnen bij gewelddadige confrontaties bij het grenshek naar de Gazastrook.

De regering in Jeruzalem heeft nu reservisten opgeroepen, die gezien de gespannen situatie voor meer veiligheid moeten zorgen.

Regeringsleider Benjamin Netanyahu maakte een kabinetsbesluit bekend, dat stenengooiers voortaan kans lopen op tien jaar militaire hechtenis.

Ophitsing
Israëlische media berichten vandaag dat een moslim-geestelijke in een moskee in Rafah (Gazastrook) openlijk had opgeroepen om Joden neer te steken. In zijn preek zwaaide sjeik Muhammed Sallah zelf met een mes, zoals video-opnames tonen. Hij riep de jonge Palestijnen uit Oost-Jeruzalem en de Westbank op om de aanvallen 'met zijn drieën of vieren' te plegen. Ze moeten bijlen en slagersmessen gebruiken om de slachtoffers in stukken te snijden.

Verder wil de regeringsleider dat tegen de Arabische Knessetafgevaardigde Hanin Zoabi een gerechtelijk onderzoek wordt ingesteld. Zij had Palestijnen opgeroepen om met honderdduizenden naar de Al-Aqsamoskee op de Tempelberg in Jeruzalem te komen. De regering ziet dat als een aanstichten tot opstand.

Damascuspoort
De volgende video heeft Israël geschokt: Hij laat zien hoe een Palestijn bij de Damascuspoort van de Oude Stad van Jeruzalem door agenten van de grenspolitie wordt gecontroleerd. Plotseling trekt hij een mes en steekt op de politieagent in. Diens collega’s openen het vuur. De terrorist wordt gedood, maar de kogels raken ook een naast hem staan de politieagent, die zwaar gewond raakt.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.