21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Grootste Joodse evenement ooit: vijf miljoen Joden gaan wereldwijd Psalmen zeggen
Publicatiedatum: woensdag 18 november 2015 Auteur: Redactie | 1.565 keer gelezen
Terrorisme, Redactie, Kotel [Klaagmuur], Charediem, Tesjoeva [Inkeer], Tehilliem/Psalmen »

Komende zondag zal er met G'ds hulp de grootste Joodse gebeurtenis ooit kunnen plaatsen vinden. Vijf miljoen Joden zullen digitaal samen met een enorme menigte bij de Kotel "Tikkoen Haklali" zeggen.

Samen met de miljoenen Joden over de hele wereld, die deel uitmaken van deze gebeurtenis via Internet of gesloten tv-circuit, zullen tienduizenden Joden tien hoofdstukken uit Tehilliem in koor lezen. Dit zal komende zondag om 20:00 Israëlische/19:00 NL tijd plaatsvinden. Tot nu toe hebben Chabad, de religieuze zionistische Joden en vele Sefardische jesjivot [zoals de jesjiva van Rabbi Abergel en de Kabbalah Yeshiva in Jeruzalem] positief gereageerd op deze oproep.

Tikkoen Haklali is een verzameling van tien Tehilliem/Psalmen [16, 32, 41, 42, 59, 77, 90, 105, 137, 150] die door Rabbi Nachman is samengesteld voor bescherming tegen gevaar, als onderdeel van het doen van tesjoeva [tot inkeer komen] en als antidota tegen een geestelijke impuls van seksuele losbandigheid.

Volgens Eldad Eilat, een van de organisatoren, is het evenement het idee van David Assouline, "een geweldige Jood en een zakenman uit de Syrische joodse gemeenschap in New York die hard heeft gewerkt ten behoeve van het Joodse volk. Hij snapt dat de huidige situatie van het Joodse volk nu zeer delicaat is. En alles wat we kunnen doen om onszelf te redden van de 'slechte karma' die gecreëerd is door de sfeer van terreur, is belangrijk... [Tikkoen Haklali] gaat verder dan dat, het is de essentie van onze relatie met G'd. Door veel Joden te betrekken, bouwen wij volgens grote Geleerden - zeker in deze tijd van nood - samen aan deze relatie [met G'd]. Vooral onder de rabbijnen die verbonden zijn aan de Breslov Beweging, wordt deze Tikkoen beschouwd als een hele belangrijke avodah – werk - om gered te worden [door Hasjem] uit benauwde tijden. Daarom hebben wij besloten dit wereldwijde evenement te organiseren."

Tikkoen Haklali is erg krachtig. Het beïnvloed jouw ziel om tesjoeva te doen, dichter tot G'd te komen, waardoor - zeker als het en masse gebeurd als 'am Jisrael - kan dit eventuele slechte besluiten uit de Hemel laten aflassen! Daarom is er ook een website opgezet voor dit inmense gebeurtenis om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Zie HIER voor de link van de website.

Tikkoen Haklali is voor mensen die geen Ivriet kennen HIER in Engels te downloaden. Je kunt ook Tikkoen Haklali beluisteren, maar weet dat je de mitswa van het zeggen van Tikkoen Haklali niet gedaan hebt. Dit dien je [zachtjes] hardop uit te spreken.

 

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.