19 Sjewat 5782 | 21 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opperrabbijn Jacobs roept moslims op om hun visie op IS in eigen kringen uit te dragen
Publicatiedatum: maandag 28 december 2015 Auteur: Redactie | 1.290 keer gelezen
Opperrabbijn Jacobs, Islamitische Jihad, ISIS [Islamitische Staat] »

Opperrabbijn Jacobs roept moslims op om hun visie op IS in eigen kringen uit te dragen en niet over te laten aan anderen. ISIS verbijstert de wereld door openlijk te streven naar een apocalyptische veldslag met het Westen om zo het eind der tijden te laten beginnen.

Maar de islamitische teksten waarop ze zich baseert, zijn aanvechtbaar. Dat zegt dr. Yaser Ellethy zondag bij Dit is de Dag. Volgens de VU-theoloog is ISIS niet de eerste moslim-groepering die teksten uit de islamitische overlevering gebruikt om zich macht te verwerven. Teksten die volgens hem ‘zwak’ zijn.

Waar de meeste moslims het wel over eens zijn is dat het eind der tijden wordt ingeluid door de komst van Jezus. Een opmerkelijke overeenkomst met de toekomstverwachting van het christendom, zegt theoloog Willem Ouweneel. Volgens hem hebben in het verleden ook christelijke groeperingen zich schuldig gemaakt aan het met geweld toewerken naar ‘het eind der tijden’. Het liep altijd bloederig af.

Volgens opperrabbijn Benyomin Jacobs onderscheid het jodendom zich van de islam en het christendom door in zijn toekomstverwachting geen onderscheid te maken tussen gelovigen en ongelovigen. Wij geloven contstant in de komst van de Mashiach. Door aan jezelf te werken, lever je een bijdrage aan de spoedige komst van de mashiach. Niet door het voeren van oorlogen en anderen te vermoorden.

Dit is de Dag uitzending.

Copyright © 2015 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.