21 Sjewat 5782 | 23 januari 2022
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opperrabbijn David Lau van Israel in Nederland
Publicatiedatum: donderdag 14 januari 2016 Auteur: de redactie | 1.119 keer gelezen
Maatschappij, Charediem »

De opperrabbijn van Israel, rav David Lau, is deze week voor een twee-daags bezoek in Nederland. Gisteren sprak hij in de Ma’amad (bestuurskamer) van de Portugese synagoge in Amsterdam.

In de Ma’amad van de Esnoga werd opperrabbijn Lau verwelkomd door Uri Coronel, voorzitter van de Portugees-Israëlietische Gemeente. Opperrabbijn Lau benadrukte het belang zich te verdiepen in de Joodse bronnen en daardoor de Joodse identiteit te versterken.

De opperrabbijn is op rondreis door Europa op uitnodiging van de RCE. Het is voor het eerst sinds zijn verkiezing tot opperrabbijn in juni 2013 dat rav Lau een bezoek brengt aan Europa. Zo kreeg hij een rondleiding door de bibliotheek van Ets Haim. Samen met Haham Pinchas Toledano boog hij zich over een handschrift van Jad Hachazaka van Maimonides dat in 1288 in Narbonne is geschreven [zie afbeelding].

De volgende ochtend stond Den Haag op het programma [zie nader bericht]. Opperrabbijn Lau nam er deel aan het ochtendgebed. Na het ontbijt werd door hem de mezoeza aangeslagen aan de deur van het nieuwe Chai centrum van de Joodse Gemeente.

In de Tweede Kamer had de opperrabbijn van Israel een ontmoeting met diverse Tweede Kamer-leden.

Het bezoek van opperrabbijn Lau aan Nederland wordt afgesloten met een bijeenkomst in Amsterdam.

Copyright © 2016 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2022 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.