23 Kislew 5782 | 26 november 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Opperrabbijn Jacobs gebeld door de Israƫlische premier Netanyahu
Publicatiedatum: donderdag 08 september 2016 Auteur: redactie | 1.874 keer gelezen
Opperrabbijn Jacobs, Binyamin Netanyahu »

Fotocredits: Hezki Baruch

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gisteren tijdens zijn bezoek aan Nederland Opperrabbijn Binyomin Jacobs gebeld. In het tien minuten durende gesprek bedankt de Israëlische premier Jacobs voor zijn inzet voor Joods Nederland in het algemeen en in het bijzonder voor zijn samenwerking met Christenen voor Israël. Netanyahu wenste de Opperrabbijn toe om tot in lengte van jaren zijn rabbinale werkzaamheden te kunnen voortzetten.

Netanyahu liet zich door de Jacobs informeren over de demografische samenstelling van de Joodse gemeenschap in Nederland. De premier liet hem op zijn beurt weten dat Israël een steeds belangrijkere positie heeft in Afrika, in het Midden Oosten maar ook in Rusland. De Opperrabbijn informeerde daarop Netanyahu over zijn bezoek aan de Russische president Poetin, anderhalf jaar geleden en zijn recente reis naar de Oekraïne.

Vorige week bracht Opperrabbijn Jacobs, samen met Christenen voor Israël, 154 nieuwe immigranten uit de Oekraïne naar Israël. Het werk van Christenen voor Israël wordt zeer gewaardeerd door de Israëlische premier. Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël is gisteren ook door Netanyahu gebeld. De premier bedankte Christenen voor Israël voor de warme vriendschap: “We hebben geen betere vrienden dan jullie”, zei hij. “Daar zijn we in Israël erg door ontroerd. Onze vriendschap is gebaseerd op de diepe waarden van het geloof, geschiedenis en cultuur.”

Jacobs benadrukte, tijdens het telefoongesprek, het belang voor nieuwe immigranten dat zij niet alleen zionisme en de geschiedenis van het land leren maar vooral ook de gelegenheid krijgen om zich het Jodendom eigen te maken. Daar was Netanyahu het volledig mee eens en hij heeft de Opperrabbijn toegezegd zich hier extra voor in te zetten. De premier sprak zich enkele weken geleden publiekelijk uit over het belang van Thora-onderwijs op alle scholen in Israël. Op uitnodiging van de premier zullen de Opperrabbijn en zijn vrouw bij een volgend bezoek aan Israël, Netanyahu persoonlijk bezoeken.

Copyright © 2016 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.