11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Fatah-strijders planden moord op Olmert
Publicatiedatum: zondag 21 oktober 2007 Auteur: De Redactie | 1.466 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, Shin Bet »

(Novum/AP) - Fatah-strijders hadden plannen voor een aanslag op de Israëlische premier Ehud Olmert. Dit heeft de directeur van de Shin Bet, Israëls binnenlandse veiligheidsdienst, zondag gezegd. Het plan was om Olmert te vermoorden toen hij op 6 augustus naar Jericho, op de Westoever, kwam voor een onderhoud met de Palestijnse president Mahmoud Abbas, aldus Shin Bet-chef Yuval Diskin.

De Shin Bet kreeg lucht van de plannen en alarmeerde de Palestijnse autoriteiten op de Westoever, waarna een aantal verdachte Fatah-strijders in de kraag werd gevat, aldus Diskin. Diskin deed zijn uitspraken tijdens de kabinetsvergadering van zondag.

De betrokkenen hebben toegegeven Olmert te willen vermoorden, maar werden desondanks vorige week vrijgelaten. Olmert heeft bij Abbas protest aangetekend tegen deze gang van zaken, zei een deelnemer aan de kabinetsvergadering. Volgens de Israëlische radio gaat het om drie Palestijnen, die twee maanden lang zijn verhoord, maar op vrije voeten moesten worden gesteld wegens gebrek aan bewijs.

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.