19 Chesjwan 5782 | 25 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël wil pantserwagens voor Abbas doorlaten
Publicatiedatum: woensdag 21 november 2007 Auteur: De Redactie | 1.280 keer gelezen
Fatach, Vredesproces »

(Novum/AP) - De Israëlische premier Ehud Olmert gaat akkoord met het doorlaten van vijftig pantserwagens voor de ordetroepen van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Dat hebben Israëlische functionarissen woensdag gezegd. Het besluit is bedoeld als gebaar van goede wil tegenover Abbas met het oog op de vredesconferentie voor het Midden-Oosten die op 27 november in de Verenigde Staten begint.

Rusland stelde twee jaar geleden voor de pantserwagens aan de Palestijnse ordetroepen te leveren, maar het Israëlische leger en de veiligheidsdienst Shin Bet hielden dat tot nu toe tegen. Nu Olmert akkoord gaat staat niets de levering meer in de weg. Wanneer de voertuigen op de Westoever zullen aankomen is nog niet bekend.

Olmert gaf daarnaast toestemming voor het doorlaten van duizend geweren en twee miljoen stuks munitie voor de Palestijnse troepen op de Westoever.

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.