15 Tisjri 5782 | 21 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Woede over misbruik EU-hulp door Palestijnen
Publicatiedatum: maandag 31 december 2007 Auteur: Robbert de Witt | 1.669 keer gelezen
Terrorisme, Europese Unie, Misbruik hulporganisaties »

Humanitaire hulp van de Europese Unie (EU) blijkt door Palestijnse extremisten te zijn misbruikt, om zo een verboden grondstof voor explosieven de Gazastrook binnen te smokkelen.Dat heeft Alix de Mauny, woordvoerder van de Europese Commissie, bekendgemaakt.

Het Israëlische leger onderschepte enkele weken geleden op de Westoever suikerzakken die de Gazastrook als eindbestemming hadden. Gezien het opschrift waren de zakken afkomstig uit de EU, en onderdeel van een omvangrijk EU-voedselprogramma.

Explosieven
Maar de zakken bleken gevuld met 6,5 ton potassium nitraat (salpeter), een grondstof voor onder meer explosieven.

De datum van inbeslagname en de identiteit van de verzenders wordt voorlopig nog geheim gehouden. Wel gaf De Mauny foto's vrij van de 'suikerzakken', met het opschrift EEC 2 sugar exported from EU.

Nep
De zakken zijn overduidelijk nep, aldus De Mauny, en bovendien voert de EU helemaal geen suiker uit naar de Palestijnse gebieden. De Europese Commissie heeft het misbruik scherp veroordeeld en benadrukt dat het misbruik de Europese hulp aan de Palestijnen 'zal bemoeilijken'.

Copyright © 2007 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.