16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Dode bij zelfmoordaanslag Israël
Publicatiedatum: maandag 04 februari 2008 Auteur: De Redactie | 1.656 keer gelezen
Fatach, Terrorisme, (zelfmoord) aanslagen »

In een winkelcentrum in Dimona, in het zuiden van Israël, is een vrouw gedood bij een zelfmoordaanslag. Twee zelfmoordenaars kwamen om. Er zijn zeker elf gewonden.

Er waren twee daders met bomgordels, maar bij één van hen ontploften de explosieven niet. Hij is door de politie doodgeschoten. Een Fatah-bron zegt dat de aanslag is gepleegd door een gewapende splintergroepering van Fatah, de partij van de Palestijnse president Abbas. Hij heeft de aanslag sterk veroordeeld. Een woordvoerder van Hamas wist niet of hun beweging bij de aanslag was betrokken, maar zei wel dat de aanslag gerechtvaardigd is.

Spanningen
De explosie volgde op een tijd van spanning in de Gazastrook. Vorige maand sloot Israël het gebied af omdat er voortdurend raketten op Israël werden afgevuurd. De Palestijnen broken daarop de grensovergang bij Rafah met Egypte door.

Het is voor het eerst in ruim een jaar dat er een aanslag is gepleegd in Israël. De laatste aanslag was op 29 januari 2007 in de badplaats Eilat aan de Rode Zee. Daarbij kwamen ook drie mensen om het leven.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.