16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israƫlisch kind gewond door raket uit Gazastrook
Publicatiedatum: zaterdag 09 februari 2008 Auteur: De Redactie | 1.628 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Sderot, Raketaanvallen, Islamitische Jihad »
(Novum/AP) - Een 8-jarige Israëlische jongen is zaterdag ernstig gewond geraakt bij een raketaanval die vanuit de Gazastrook werd uitgevoerd op het zuiden van Israël. Ook zijn 19-jarige broer raakte ernstig gewond, aldus de politie en artsen. De raket kwam neer in een straat in de plaats Sderot. De 8-jarige jongen moet een deel van zijn benen missen.

De Islamitische Jihad zei rond het tijdstip dat de raket insloeg twee raketten in de richting van Sderot te hebben afgeschoten. Eerder zaterdag kwamen er ook al twee raketten in Israël neer, maar die richtten geen schade aan.

Israël probeert de machthebbers in de Gazastrook, Hamas, onder druk te zetten om een eind te maken aan de raketaanvallen die vrijwel dagelijks vanuit het gebied op Israël worden uitgevoerd. Het heeft daartoe onder andere de elektriciteitstoevoer naar het gebied verminderd, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen. Het is niet uitgesloten dat Israël tot een offensief in de Gazastrook besluit, nu er zwaargewonden zijn gevallen. Meestal richten de raketten geen schade aan.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.