2 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Abbas verbreekt alle banden met Israël
Publicatiedatum: zondag 02 maart 2008 Auteur: Brenda Peeters | 1.470 keer gelezen
Chamas, Terrorisme, Gaza, Palestijnse Autoriteit [PA], Verenigde Naties »

'De onderhandelingen zijn verbroken, net als alle contacten op alle niveaus, want in het licht van de Israëlische agressie heeft zulke communicatie geen betekenis,' zo las een woordvoerder een verklaring van Abbas voor.

De onderhandelingen zijn verbroken, net als alle contacten op alle niveaus, want in het licht van de Israëlische agressie heeft zulke communicatie geen betekenis,' zo las een woordvoerder een verklaring van Abbas voor.

'De Israëlische regering heeft besloten een onrechtvaardige oorlog na te jagen en de openlijke slachting van onze mensen,' aldus de verklaring, 'Israël draagt als enige de schuld voor het verhinderen van het vredesproces.'

Terreurbeweging
Het geweld in de Gazastrook is de afgelopen week verder opgelaaid: Israëlische troepen hebben het gebied, dat door terreurbeweging Hamas wordt gecontroleerd, aangevallen om een einde te maken aan raketbeschietingen op Israëlische steden.

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak heeft vanmorgen op de Israëlische radio gewaarschuwd dat 'Hamas zal boeten en de consequenties moet nemen van de verergerde situatie' in de Gazastrook.

Gevechten
Ook president Ehud Olmert heeft zondag verklaard dat de aanvallen op de Gazastrook zullen doorgaan, zolang de Hamas-terreur niet ophoudt.

Gisteren kwamen 61 Palestijnen, onder wie ook burgers, om het leven bij de bloedigste dag van Israëlisch-Palestijnse gevechten in tijden. Bij gevechten kwamen ook twee Israëlische militairen om.

Oproep
Tijdens een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad gisteravond riep VN-chef Ban Ki-moon Israël en de Palestijnen op het geweld in de Gazastrook te staken.

Ban Ki-moon veroordeelt het 'buitensporige en onevenredige' geweld van Israël tegen de Palestijnen in de Gazastrook, maar riep ook de Palestijnen op om geen raketten meer af te vuren op Israël.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.