13 Sjewat 5781 | 26 January 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Harde kritiek Koeweits nieuwsblad over aanslag op joodse school in Jeruzalem
Publicatiedatum: Thursday 13 March 2008 Auteur: ilonia | 1.289 keer gelezen
Chamas, Libanon en Chizballah, (zelfmoord) aanslagen, Kinderslachtoffers , Mercaz HaRav »

In schril contrast met een aantal andere Arabische kranten uitte het Koeweits niewsblad Al-Watan dinsdag harde kritiek op de aanslag op een joodse school in Jeruzalem van afgelopen donderdag, waarbij 8 jonge jeshiva-studenten om het leven kwamen. Daar waar andere Arabische kranten spraken over een "heldendaad", betitelde het blad de aanslag als een "barbaarse moord op 8 kinderen die met religieuze studie bezig waren". "Deze verfoeilijke en inhumane terreuraanslag illustreert het extremistische en inhumane pad van terreurorganisaties Hamas en Hezbollah," gaat het artikel verder.

"Deze terreuraanslag moet de vrije wereld ertoe aanzetten om de omvang van terrorisme en zijn bedreigingen te begrijpen en te realiseren dat een duidelijke en onmiskenbare houding hiertegen moet worden aangenomen. Met terreur dat zich lukraak studenten, vrouwen en babies ten doel heeft gesteld, zonder ook maar de methoden en de doelen in overweging te nemen, kunnen geen onderhandelingen plaatsvinden."

Tegenover de bewering dat de aanslag een reactie was op de acties van het Israelische leger in Gaza, stelt de schrijver: "Er is geen verband tussen een moorddadige terroristische daad en de onbedoelde burderdoden in reactie op het afvuren van raketten door Hamas."

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.