11 Chesjwan 5782 | 17 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
BBC geeft valse berichtgeving over Israël toe
Publicatiedatum: zondag 23 maart 2008 Auteur: Xander | 1.512 keer gelezen
Mediabedrog en Geschiedvervalsing, (zelfmoord) aanslagen, Mercaz HaRav »

De Engelse staatsomroep BBC heeft haar excuses aangeboden voor ten minste twee gevallen van valse berichtgeving over Israël. Op 7 maart liet de BBC zien hoe een Israëlische bulldozer het huis van de familie van de Palestijnse terrorist die de moordaanslag op de Joodse school Mercaz Harav Yeshiva uitvoerde, verwoestte.  

Toen later andere nieuwszenders liet zien dat het huis van deze familie in oost-Jeruzalem nog gewoon intact was, gaf de BBC beschaamd toe dat ze oude beelden hadden gebruikt. 

Vervolgens meldde de Engelse omroep op 14 maart dat Israëlische gevechtsvliegtuigen doelbewust Palestijnse burgers in noord-Gaza hadden aangevallen, en dat de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, deze aanvallen had veroordeeld.  
De beelden van Ban Ki-moon waren echter van een andere, twee weken oudere toespraak, waarin Israël's vergeldingsacties helemaal niet werden omschreven als 'aanvallen op burgers', maar de Palestijnse raketaanvallen door Ban Ki-moon 'terroristische acties' werden genoemd, iets wat de BBC 'verzuimd' had te rapporteren.  

De BBC heeft ook deze 'fout' toegegeven en gezegd deze nieuwsrapportage te hebben aangepast.    

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.