12 Tisjri 5782 | 18 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Arabische terrorist dood geschoten door snel denkende burger
Publicatiedatum: woensdag 02 april 2008 Auteur: Joel Nesanel von Schukkmann | 2.538 keer gelezen
Terrorisme, Joël Nesanel Schukkmann, Palestijnse Autoriteit [PA], steekpartij »

Hitzim middelbare school

(Oorspronkelijk artikel door: Nissan Ratzlav-Katz voor Arutz Sheva)

Een terrorist van de PA (palestijnse autoriteit) is afgelopen maandag middag doodgeschoten tijdens een poging om twee mensen neer te steken. De twee stonden bij een bushalte bij Shilo, ten noorden van Jeruzalem. De gewapende burger die een eind aan de aanval maakte is het hoofd van een school in de stad Itamar.

Na 17.30 uur, op maandag middag, naderde de Arabische man de bushalte bij de Shiloh kruising en begon te praten met twee mensen. Een volwassen man en een tiener die aan het wachten waren voor de bus. In een interview met Arutz Sheva, beschreef de tiener, Hillel Maeir het als volgt: "na een kort gesprek in gebroken Engels en Hebreeuws, wat argwaan opwekte bij de twee, besloot de 16 jarige jonge man om achter een afscheiding van de bushalte te gaan staan, terwijl de oudere man zijn hand op zijn persoonlijke wapen plaatste.

Op dat moment, trok de aanvaller een 15 cm groot mes en probeerde de oudere Israeli neer te steken. Uit angst om tegen de wet in te gaan voor het gebruiken van zijn wapen, wachte de man tot op de laatste seconde dat hij zijn persoonlijke wapen trok. Hillel Maeir beschreef dat terwijl het mes van de terrorist omlaag kwam, richting de Joodse man, hij zij pistool van de ‘safe' af wist te halen en de terrorist neer schoot terwijl hij zijn wapen trok.

De kogel zorgde ervoor dat de terrorist op de grond viel en verwonde hem. Toen de terrorist in zijn shirt greep, interpreteerde de burger dat als een mogelijke poging om zichzelf op te blazen en hij schoot weer, deze keer schoot hij hem dood. Het bleek later dat de Arabier naar een tweede verborgen mes greep.

Het leger en de politie riepen om medische hulp over de radio. Het daarop reagerende Magen David Adom (MDA) team verklaarden de terrorist ter plekke dood.

De snel denkende burger die de Arabier doodde was geïdentificeerd als Rabbijn Erez Bar-On, het hoofd of the Hitzim middelbare school in Itamar, bij Shechem (in Judea). Rabbijn Bar-On is een afgestuurde van de Hesder yeshiva uit de stad Har Bracha, op de berg Gerizim in Samaria.

Het IDF had niets anders dan lof voor Rabbijn Bar-On's reactie op de getrachte steekpartij. "De burger handelde juist, op een beslisslende en passende manier."

De palestijnse Autoriteit a echter beschreef de terrorist als ‘een onschuldig slachtoffer, vermoord door de Zionisten.' Een Palestijnse nieuws zender van de Hamas refereerde naar de man als een ‘shahied' (martelaar) in een verhaal onder de kop ‘Zionistische kolonisten vermoorden Palestijn in koele bloede." Het door de Fatah bestuurde nieuws agentschap WAFA identificeerde de terrorist als de 22 jarige Abed al-Latif Kharoub and netzoals als de Hamas beweerde was hij, ‘dood geschoten in koele bloede door een groep van kolonisten terwijl hij dichtbij de stad Tarmas'aya liep, Noord Ramallah."

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.