16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Miljoen euro subsidie voor jihadpersbureau
Publicatiedatum: zondag 13 april 2008 Auteur: De Redactie | 1.626 keer gelezen
Mediabedrog en Geschiedvervalsing, Islamitische Jihad, Nederland tav Israel en Joden in NL, ScandinaviĆ« »
Nederland heeft 1,2 miljoen euro subsidie verstrekt aan een Palestijns persbureau dat terrorisme verheerlijkt en aanzet tot haat. Dat schrijft De Telegraaf. PVV-Kamerlid Raymond de Roon eist dat minister Bert Koenders (PvdA) voor Ontwikkelingssamenwerking het bedrag terugvordert. Ook Denemarken zou het persbureau subsidie hebben verstrekt.

Jihad-ideologie
Het persbureau Ma'an maakt zich volgens de Israëlische organisatie Palestinian Media Watch schuldig aan het verspreiden van de jihad-ideologie van Palestijnse terroristen. Het persbureau noemt daders van aanslagen 'martelaren voor Allah' en verheerlijkte de terrorist die kort geleden in Jeruzalem acht joodse yeshiva-studenten vermoordde. Ma'an ontkent het bestaansrecht van Israël door het grondgebied van de joodse staat aan te merken als 'bezet Palestina'.

Engelse versie
De haatpropaganda verschijnt alleen in de Arabische berichten van het persbureau en komt niet voor in de Engelse versies.
De Nederlandse vertegenwoordiger bij de Palestijnse Autoriteit, Frans Makken, meent dat het gebruik van terreur verheerlijkende terminologie 'niet opzettelijk' is gebeurd.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.