16 Chesjwan 5782 | 22 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
100 slachtoffers bij een raketaanval in Ashkelon
Publicatiedatum: donderdag 15 mei 2008 Auteur: Redactie | 1.492 keer gelezen
Ashkelon, Raketaanvallen, Islamitische Jihad »

Jihad Islami en Populaire Commissies claimden de aanval onder toestemming van Hamas. Na het onderzoeken van de raketgranaat bevestigde politiecommandant Uri Barlev dat het om een militaire Grad (Katyhusha) raket gaat die in Iran is gemaakt.

Van de 100 gewonde mensen in het drukke winkelcentrum van Ashkelon, zijn vier mensen - inclusief een moeder en haar baby van vier maanden - ernstig aan toe. Twee vrouwen zijn redelijk ernstig verwond en de anderen waarvan veel kinderen - waren enigszins verwond. Vier werden uit het puin uitgegraven.

De Palestijnse raket werd afgeschoten uit de voormalige Israëlische plaats Dugit in Noord Gaza en sloeg zonder waarschuwing in het dak van het drie verdieping hoge gebouw. Dit gebeurde op het moment toen President Bush in gesprek was met Israëlische Ministerpresident Ehud Olmert. Door de aanval rijzen vele vragen op waneer er een operatie wordt opgezet om een einde brengen aan de dagelijkse aanvallen vanuit de Gazastrook. Ashkelon is 15 km noorden van Gaza.

Woedende klachten werden op straat van Ashkelon gehoord over het falen van de sirene die als een alarm moet klinken zodat mensen op tijd een schuilplaats kunnen vinden wanneer er een raketaanval plaatsvindt. Bevelofficieren legden uit dat men de sirene deactiveerde omdat onlangs er vele valse alarmen werden afgeslagen. Hierdoor zouden de burgers constant in spanning verkeren en men wilde Bush' bezoek niet verstoren.

Veiligheidsminister Avi Dichter en minister Eli Yishai van Handel en Industrie hebben besloten het galabanket te ere van de president over te slaan en reisden in plaats daarvan naar Ashkelon.
Slachtoffers lijdde onlangs nog van de dagelijkse Palestijnse aanvallen op Israëlische gemeenschap buiten Gaza. Twee mensen werden in het vorige week gedood.


Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.