15 Chesjwan 5782 | 21 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Terrorisme in Jeruzalem: Arabische tractor rijd in op bus
Publicatiedatum: woensdag 02 juli 2008 Auteur: Joel Nesanel von Schukkmann | 2.966 keer gelezen
Terrorisme, Jeruzalem [Al-Quds], Joël Nesanel Schukkmann, (zelfmoord) aanslagen »

Een grote door een Arabier bestuurde tractor heeft zojuist recht in een bus gereden - en over andere voertuige - waardoor hij het volledig gekanteld heeft in de Jaffa Street in het hart van Jeruzalem. Twee politie agenten wisten in de tractor te klimmen, vochten met de terrorist maar wisten hem kort daarna dood te schieten. "Dit komt omdat de 'open-vuur' bevelen stom zijn," zegt oogegetuige en oud journalist Yitzchak Noi.

De schoten eindigde de vernietigende rit van de terrorist. Ongeveer 20 gewonden zijn aangegeven, inclusief één dode en zes in gematigde tot ernstige conditie. De meeste bus passagiers hebben 'slechts' lichte verwondingen. Magen David Adom bronnen bevestigen dat het incident dat begon bij de inersectie van Jaffa street en Sare Yisrael street een terroristische aanval was.

De Arabische terrorist heeft op z'n minst ook drie auto's beschadigd. Een Toyota bijvorbeeld, is volledig verpulverd; de vrouwelijke bestuurder was gedood Men is bezig met het bouwen van een tram in die omgeving, en Arabische werkers zijn een veel voorkomend gezicht Een nood situatie is afgeroepen in de hoofdstad.

De gekantelde bus ligt bij het oude Sharei Tzedek gebouw, de huidige kantoren en studio's van de nieuws media van Israel. Verschillende journalisten waren oogegetuigen van de aanval.

UPDATE: Er is inmiddels bekend geworden dat er drie doden zijn gevallen en 45 gewonden

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.