16 Tisjri 5782 | 22 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Israël stuurt gevluchte Fatah-strijders naar Westoever
Publicatiedatum: maandag 04 augustus 2008 Auteur: Robbert de Witt | 1.459 keer gelezen
Fatach, Chamas, Gaza, Yesha - Westbank »

Tientallen gevluchte leden van de Palestijnse Fatah-beweging worden door Israël niet teruggestuurd naar de Gazastrook omdat ze daar gevaar lopen door de rivaliserende Hamas te worden vermoord. Ze worden daarom overgebracht naar de Westoever waar Fatah de heersende partij is.

Dat heeft het Israëlische ministerie van Defensie vandaag laten weten, meldt de Israëlische krant Haaretz.
Na hevige gevechten in de Palestijnse Gazastrook, dat vrijwel volledig door de moslimextremistische Hamas wordt gecontroleerd, vluchtten gisteren 188 Fatah-aanhangers naar Israël. Bij de gewelddadigheden tussen de Palestijnse groeperingen in de Gazastrook vielen zeker elf doden. 

Verdreven
De Palestijnse premier Mahmoud Abbas, zelf van Fatah, drong er bij Israël op aan dat ze naar de Gazastrook zouden worden teruggestuurd. Hij wilde zo voorkomen dat zijn partij definitief uit het Palestijnse gebied wordt verdreven.  
Maar de 32 gevluchte Fatah-strijders werden onmiddellijk gevangengenomen door Hamas. Dat is voor het Israëlische leger reden om aan te nemen dat hun leven 'direct gevaar' loopt.
De overige Fatah-vluchtelingen worden momenteel behandeld in een Israëlisch ziekenhuis en worden vermoedelijk de komende dagen overgedragen aan Fatah op de Westelijke Jordaanoever.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.