17 Chesjwan 5782 | 23 oktober 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Israel laat vijf Palestijnen vrij
Publicatiedatum: maandag 11 augustus 2008 Auteur: De Redactie | 1.493 keer gelezen
Libanon en Chizballah, De Libanonoorlogen, Gevangenenruil, Vrijlating terroristen »

Als onderdeel van een overeenkomst met de Libanese Hezbollah, liet Israel nog eens vijf Palestijnse gevangenen vrij. Vorige maand liet de Joodse staat reeds vijf Libanese gevangenen gaan en stond het de lichamen van bijna 200 Arabische strijders af.

Hezbollah gaf in deze gevangenenruil de lichamen van de twee Israelische soldaten, Ehud Goldwasser en Eldad Regev, vrij. Vooraf aan de Tweede Libanonoorlog werden deze twee soldaten ontvoerd. De exacte sterfdatum van het duo is onbekend.

Het Israëlische kabinet keurde eerder deze week de vrijlating van de Palestijnse gevangenen als laatste stadium van de ruilovereenkomst goed. Geen van de vijf was betrokken bij dodelijke aanslagen tegen Israeliers, maar zaten vast voor kleine vergrijpen, zoals het gooien van stenen naar Israeliers.

De vrijgekomen gevangenen zijn tussen de 14 en 17 jaar oud. Hun familieleden stonden hen op te wachten bij de grens tussen Israel en de Westelijke Jordaanoever, net buiten de stad Tulkarem.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.