13 Tisjri 5782 | 19 september 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     IsraĆ«l     Media     Publicisten     
Maaras haMachpela ontheiligd
Publicatiedatum: zondag 07 september 2008 Auteur: Joel Nesanel von Schukkmann | 2.568 keer gelezen
Heilige Plaatsen, Ma'arat Hamachpela, Chevron, ontheiliging van Joodse heilige plaatsen »
In verband met het begin van de Islamitische maand Ramadan is de Maaras Hamechpela (de grot van de voorvaderen) in Hebron, de tweede heiligste stad van het Jodendom, elke vrijdag van deze maand alleen maar geopend voor Moslims en gesloten voor Joden. Afgelopen vrijdag, op de eerste dag van de Ramadan kwamen duizenden Arabieren bij elkaar op deze heilige plaats en ontheiligden die.

Zaterdag (Shabbos) ochtend, 6 september toen Joden weer (terug)kwamen voor hun ochtendgebeden waren ze geschokt door wat ze daar aantroffen. Arabieren hadden geürineerd naast de Aron HaKodesh (Heilige Ark) waar de Torah rollen nog in zaten in de ‘Yeshenei Avos’ hal, ook waren er Hamas vlaggen in de gedenkplekken van de Aartsvaders en aartsmoeders gegooid.

Ondanks het feit dat deze plekken op en top beveiligd moeten zijn met beveiligings camera’s, is deze ontheiliging echter, is een continuatie aan ontheiligingen van deze heilige plek: natuurlijk, werden er geen Arabieren gearresteerd.

De Joodse gemeenschap van Hebron eist een gepaste reactie van de autoriteiten voor deze ontheiliging, waaronder het verbieden van Arabieren om op deze heilige plek te komen op andere dagen dan dat hen is toegewezen, inclusief de komende vrijdagen van de maand Ramadan.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.