2 Tewet 5782 | 06 december 2021
Nieuws
Jodendom in praktijk     Hasjkafa     Feest- en Gedenkdagen     Samenleving     Geschiedenis     Antisemitisme     Israël     Media     Publicisten     
Jordaanse koning wil samen met Obama druk zetten op Israël
Publicatiedatum: zaterdag 15 november 2008 Auteur: ilonia | 1.764 keer gelezen
Verenigde Staten, Ilonia, Jordanië, Tweestatenoplossing »

De Jordaanse koning Abdullah II heeft de nieuw gekozen Amerikaanse president Obama opgeroepen tot samenwerking om Israël onder druk te zetten snel een vredesverdrag met de Arabische landen te tekenen.

Abdullah heeft volgens sommigen al langer een speciale band met Obama. Onlangs druppelden er berichten naar buiten dat koning Abdullah verantwoordelijk zou zijn geweest voor de financiering van Barack Obama's rechtenstudie.
'Ik kijk ernaar uit om samen met Barack Obama het Israëlisch-Palestijnse conflict te beeindigen en een alomvattende vrede te bewerkstelligen, gebaseerd op een twee-staten oplossing.' Hij voegde eraan toe dat Jordanië, dat in 1994 een vredesverdrag met Israël sloot, door zou gaan met haar inspanningen om het 'lijden van de Palestijnen te doen stoppen.'  

Abdullah II deed zijn uitspraken in het licht van het bezoek van de Oostenrijkse president Heinz Fischer aan Jordanië. Beiden overlegden over nieuwe strategieën om te komen tot de oprichting van een Palestijnse staat.

In een gezamelijk verklaring benadrukten Abdullah en Fischer dat de vredesbesprekingen zich in een 'zeer kritieke fase' bevinden, ondanks het toenemende Palestijnse geweld in de Gazastrook (raketaanvallen op Israël) en op de Westbank.

Het Kwartet voor het Midden Oosten, de VS, EU, Rusland en de VN spraken afgelopen zondag in Sharm-el-Sheikh nog af om Israël en de Arabische landen binnen korte tijd te bewegen tot het tekenen van een definitief vredesverdrag.

Copyright © 2008 Jodendom Online
 
 
Contact Zoeken Noachieden Online Beheer
 
Copyright © 2021 Jodendom Online. Alle rechten voorbehouden.